Trine Schmidts billede.

Produktanmelder

Anmeldelse af professionel
cykelrytter Trine Scmidt

Test af Garmin Edge 820

Jeg har fået æren af titlen som produkt anmelder hos pulsure.dk og jeg glæder mig til i fremtiden, at dele mine erfaringer med jer! Men hey, hvem er den chick som bilder sig ind, at hun kan dele noget fornuftigt med lige præcis jer?? For god ordens skyld, så vil jeg lige kort præsentere mig selv!

Jeg hedder Trine Schmidt og har lige ramt mit 30 år! Lige siden jeg var en bette tøs har jeg jagtet drømme om resultater på cyklen! Jeg har i flere år kørt i det professionelle felt samt været en fast del af det danske landshold, både på cykelbanen og på landsholdet. Min deltagelse ved OL i Beijing 2008 samt min VM sølvmedalje i pointløb samme år har været nogle af mine største meritter. Jeg har været i “krig” på landevejene i velkendte løb, lige fra de belgiske forårsklassikere til damernes Giro d’italia og er indehaver af 31 DM medaljer.

De sidste par år har min karriere været på standby til fordel for en uddannelse som fysioterapeut hvor jeg sideløbende har gjort mig fantastiske erfaringer som motionist i større dele af de europæiske bjergkæder. Siden 2016 er jeg tilbage i feltet i med team virtu women cycling og jagter flere drømme på cyklen! Kort sagt, jeg æææælsker at cykle!

Trine Schmidts billede.

Ved EM i banecykling i Berlin 2017 vandt jeg to guldmedaljer i disciplinerne scratch og pointløb

Nok om mig, vi skal videre til det essentielle! Jeg debuterer med den pivfrække Garmin Edge 820 som blev lanceret i juli 2016 og som i skrivende stund en af de nyeste Garmin Edge på markedet.

Gadgets er en del af træningsmiljøet

Cykelcomputere, gear og gadgets er for rigtig mange sportsudøvere blevet en stor del af træningsmiljøet, ligemeget om man er en glad motionist eller top professionel atlet. På mange måder er de forskellige gadgets en form for voksenlegetøj, men de er så sandelig også et rigtig godt træningsredskab - personligt kan jeg slet ikke undvære en cykelcomputer når jeg struktureret træner mod mine sæsonmål.

De helt essentielle tal man får via fx. watt og puls er et helt fantastisk værktøj, hvis man ved hvordan man skal analysere og bruge dem. Det kræver at man sætter sig ind i træningslære - eller at man som mig, får nogle andre klogeåger til at analysere mine tal. Udover det, så er der et eller andet motiverende ved at slå sine egne rekorder, uanset om det er watt eller gennemsnitsfart. Det motiverer mig helt enkelt, og for mig er det en fed træningstur når jeg har tæsket mig selv igennem med nogle pivhårde intervaller på enkeltstartscyklen.

Blod, sved og tårer er bare fedt!!

Køb Garmin Edge 820 her

820’eren - meget mere end watt, puls og fart

Men… hvis vi lidt mere specifikt skal gå i detaljer med Edge 820, så er den jo så meget mere end “bare” watt, puls og fart… Jeg har de sidste 14 år trænet med Garmin Edge produkter af lidt ældre varianter. Senest har jeg anvendt Edge 510, som jeg har været ret glad for. Selve GPS navigations systemet har jeg aldrig rigtig været fan af, men det skal siges, at det mest af alt er fordi, at jeg kun har prøvet en af Garmins allerførste modeller tilbage i 0’erne! Jeg farede rundt nede i Girona og blev godt og grundigt irriteret over, at Garmin altid var 6 tråd efter mig. Dvs, hvis jeg skulle til venstre, så var jeg allerede kørt forbi svinget inden Garmin gjorde mig opmærksom på det… Og det gik jeg altså lidt kold i… Ret skal være ret, det er mange år siden. Derfor blev jeg positivt overrasket, da jeg pludselig stod med med Edge 820 i hånden.

Pivfrækt design og upåklagelig touchfunktion

For det første…. Den er jo pivfræk og lækker i designet. Kombinationen af størrelsen og designet på henholdsvis Edge 810 og Edge 1000 er spot on - lille, fræk, stilren og med en lækker skærm hvor man rent faktisk kan se tallene i solskinnets skær, til forskel fra min gamle 510. Pludselig fungerer touchfunktionen upåklageligt uden at man behøver lægge kræfter i (sørg dog for at have indstillet den på høj følsomhed!!). Selv med lange handsker trænger min bløde silkefingre igennem. Kan I huske dengang man skiftede var analogt tv til digitalt tv?? Det er lidt den samme følelse jeg sidder med og det synes jeg egentlig er ret godt skåret. Er dog glad for, at selve start/stop knappen, samt omgangsknappen er placeret fysisk, da det i intervallernes hede er rart, at mærke en rigtig knap!

Selvom jeg lige har luftet mit forkvaklede forhold til cykelcomputere og GPS’er, så er det jo min pligt at afprøve det som nykåret anmelder. Derfor begav jeg mig ud på landevejen med bind for øjnene. Målet var sat, 820’eren skulle føre mig til Jørlunde VIA Ølstykke. Og tro mig, dem af jer som kender Ølstykke har også prøvet at fare vild i Ølstykke med det helt sindsyge stisystem de har. Personligt formåede jeg først sidste år, efter 18 år på en cykel at finde den gyldne vej igennem byen på cykel. Og ved I hvad?? Det lykkedes også for Garmin. Min gamle fordom om langsommelighed blev også forkastet, og jeg må blankt indrømme, at jeg glæder mig til at have min nye ven med til Baskerlandet til sommer. Et for mig uudforsket område, hvor en elektronisk ruteguide er meget kærkommen.

Den er så ukompliceret, at jeg aldrig har åbnet brugsvejledningen

Da jeg først fik Edge 820 i hånden, modtog jeg også en brugsforvirring. Jeg har aldrig været god til vejledninger og ærligt talt, så har jeg endnu ikke åbnet den. Den ligger klar hvis behovet er der, men jeg har faktisk endnu ikke oplevet, at der var noget kompliceret ved den nye 820’er. Hvis man er helt “ny” i Garmin Edge universet, så er den god at have. Men det er stadig forholdsvis nemt at navigere rundt på enheden og tilkoble de forskellige ANT+ bi-gadgets der kan høre til… Og hold da op hvor kan man lige pludselig meget! Da jeg først gik i gang med at udforske min nye lækkerbisken, så åbnede der sig en ny verden. Jeg var slet ikke klar over, at man fx kan tilkøbe en badevægt. En badevægt folkens!?!?!? Vægten taler med Garmin omkring vægt, fedtprocent, vandprocent, muskelmasse osv osv. Se dét er jeg helt vild med (et produkt jeg meget gerne tester og dette siger jeg som et vink med en vognstang!).

For at undgå at denne blog bliver 20 sider lang, så nævner jeg ikke alle funktionerne. Mange af dem går i øvrigt også igen fra de tidligere Edge modeller. Det “nye” ved præcis 820’ere er Group Track funktionen og ulykkesfunktionen. Group track funktionen gør, at man ved gruppekørsel kan følge hinanden på navigationskortet. Dvs, man kan holde samling på tropperne og danne sig et overblik hvis behovet er der. Ulykkesfunktionen er en sikkerhedsforanstaltning, hvor Edge registrer en hurtig acceleration som sker ved fx. et styrt og kontakter derefter straks, en af ejeren bestemt, pårørende.

ALLE funktionerne er der – også wi-fi!

Skal jeg være helt ærlig, så er disse nye funktioner ikke noget jeg kommer til at anvende selv. Reelt set er der i 820 nok flere funktioner end noget normalt menneske overhovedet vil kunne overskue at bruge. Dét at cykle kan pludselig blive for kompliceret med alt for mange dingenoter at tænke på. For mig er cykling en frihedsfornemmelse og en form for meditation. Men når det er sagt, så ER funktionerne til stede og vi er heldigvis et folk af forskelligheder. Det helt store plus er, at der ikke mangler noget og derfor indeholder 820’eren noget for os alle!

Hov, jeg var lige ved at glemme det med wifi! Jeg hører til den oldnordiske type, som ikke har en ordentlig bærbar. Tablets er en del af mit liv og derfor har jeg tidligere haft problemer med, at opdatere mine garmins via Garmin Express. Det var en meget positiv overraskelse, at min 820’er pludselig selv gik i gang med at opdatere softwaren. Så er det problem ude af min hverdag. Det er i-landsproblemer men det er alligevel godt :-)

Øjeblikkelig uploading af ture til Garmin Connect via bluetooth gik også upåklageligt, men det synes jeg næsten det har gjort med alle min Edge’s...

Konklusion - Edge 820 fungerer bare!

Og hvad er så min konklusion? Jeg går altid efter min mavefornemmelse og i dette tilfælde er den bare god. Kort og godt elsker jeg når mit grej fungerer! Og Edge 820 fungerer bare… Der er ikke noget værre end når bluetooth funktionen ikke lige virker eller når der går et eller andet teknisk galt - i sådanne situationer er jeg ved at rive hovedet af mig selv!!! Ligeledes er den let og ligetil at navigere rundt i. Den er ideel til træning og cykelløb i kraft af dens størrelse. Til forskel for Edge 1000 er den, med dens gode størrelse, noget mere aerodynamisk hvis man fx. skal køre væddeløb - og hvis man ikke kører væddeløb kan man, trods den lille skærm, sagtens se hvad der foregår når det gælder information og navigation.

Man skal dog overveje hvad man vil bruge sin Edge til. Er man hovedsageligt touringcyklist tænker jeg, at det kan være værd at overveje Edge 1000 pga. den store skærm. Omvendt, har Edge 1000 ikke group tracking, som jeg ser som en smart funktion hvis man eksempelvis er på cykelferie med andre, eller lignende For mig er 820 et godt valg, da jeg faktisk er lidt med på modebølgen både indenfor racer verdenen og cykelrejse verdenen!

Kort og kort; 820’eren samler alle de gode elementer af Edge serien i sin lille lækre størrelse.

Garmin Edge 820 får et like fra mig!

Køb Garmin Test Edge 820 her

Pulsure.dk tilbyder Garmin Edge 820 i 4 forskellige varianter:

  1. Garmin Edge 820
  2. Garmin Edge 820 Bundle (incl. pulsbælte, speed- og kadencesensor)
  3. Garmin Edge 820 Topo Pro (incl. Topodanmark Pro V4 kort)
  4. Garmin Edge 820 Bundle Topo Pro
    (Incl. pulsbælte, speed- og kadencesensor & Topodanmark Pro V4 kort)

Produkter relateret til denne test