Spatz

7 varer

Stigende orden
pr. side

7 varer

Stigende orden
pr. side

Historien om Spatz - kvalitetsfulde og lirens skoovertræk til cykling

For at blive klogere på historien om Spatz, skal vi i første omgang skrue tiden tilbage til vinteren i år 2006. 

Tom Barras, som på daværende tidspunkt var professionel cykelrytter, skal passe sin cykeltræning, hvilket skal gøres uanset om solen skinner eller om regnen siler ned. Som bosiddende i Storbritannien oplevede Barras ofte sidstnævnte scenarie, hvilket førte til en stigende frustration over at få våde og kolde fødder på sine træningsture. 

Derfor begyndte Barras at designe og udvikle de første prototyper til de skoovertræk, som Spatz i dag er verdenskendte for. Dengang havde han dog ikke de rigtige materialer til rådighed, hvorfor projektet blev lagt på hylden, mens hans cykelkarriere fortsat var aktuel. 

10 år senere møder Barras en triatlet i Yorkshire til en træningstur. Det er både isnende koldt, mens regnen samtidig vælter ned. De havde dog en 4-timers træningstur foran dem, som skulle gennemføres. Fire timer senere, da træningsturen har nået sin ende, bliver triatleten opmærksom på, at Barras fødder er varme og tørre, mens hans egne er kolde og våde. Barras havde nemlig kørt med en prototype af Spatz skoovertræk, som han havde lavet hjemme på sit køkkenbord. 

Triatleten var forbløffet og ville være en del af Spatz. Derfor donerede han forskellige materialer til produktudviklingen af skoovertrækkene, som for hver prototype både blev mere aerodynamiske, varmere, slankere og ergonomiske end tidligere versioner.

Udviklingen af skoovertrækkene betød, at SpatzWear blev født.

Markedets bedste skoovertræk til cykling udviklet i samarbejde med topatleter

Siden lanceringen af de første Spatz skoovertræk har hele cykelverdenen fået øjnene op for alle de fantastiske produkter, som Spatz designer og producerer. Det kommer blandt andet til udtryk gennem Spatz’ samarbejde med WorldTour-cykelholdet Alpecin-Deceuninck, hvilket eksempelvis har ført til udviklingen af Spatz Windsock 2, som er et sæt utroligt lirens, aerodynamiske og beskyttende skoovertræk til cykling, der har fået det ypperste kvalitetsstempel, da ryttere som Mathieu van der Poel benytter sig af dem. Den hollandske verdensmester bar eksempelvis Spatz Windsock 2, da han smadrede konkurrenterne i 2024-sæsonens udgave af Flandern Rundt.

I samme ombæring har Spatz og Alpecin-Deceuninck udviklet de utroligt hårdføre og holdbare Spatz FASTA Overshoe, som uden tvivl er blandt de bedste skoovertræk på markedet til cykling i dårligt vejr. Brownlee-brødrene har ligeledes været med i udviklingen af Spatz FASTA Overshoe, hvorfor disse skoovertræk altså lever op til kravene fra de bedste atleter i verden.

Stort udvalg af Spatz cykelbeklædning

I dag består sortimentet af Spatz produkter af mere end udelukkende skoovertræk til cykling. Spatz har nemlig formået at overføre den tårnhøje kvalitet og funktionalitet fra deres skoovertræk til en bred vifte af forskellige produkter indenfor kategorien sportsbeklædning. 

I vores udvalg af Spatz produkter her hos Pulsure.dk, finder du derfor også de fantastisk hurtige og æstetiske Spatz Aero Sokz, som er et sæt cykelstrømper til cykelrytteren, der ikke vil gå på kompromis med aerodynamik. I samme kategori finder du ligeledes de strækbare og komfortable Spatz Sokz, som er et par must-have cykelsokker til træning, mens du bliver fuldstændig kampklar med øvrigt tilbehør som Spatz Race Layer SS Baselayer, Spatz CoolR Summer/Indoor Baselayer og Spatz NeoZ Rain Gloves.