Maurten
Historien bag Maurten - energi brugt af verdens bedste udholdenhedsatleter
Det har længe været kendt, at indtagelsen af kulhydrater under aktivitet øger evnen til at præstere over en længerevarende periode. På baggrund af den viden har atleter i mange år benyttet sig af forskellige sportsdrikke og energiprodukter for at optimere deres præstationsevne.
Problemet med disse sportsdrikke og energigels har dog historisk set været, at sammensætningen af ingredienserne ofte resulterede i maveproblemer hos atleterne ved indtagelse af større mængder. Derfor har det for mange ikke været muligt at indtage den optimale mængde kulhydrat, som kroppen egentlig er i stand til at optage under eksempelvis et marathon eller et halvmarathon.
Lige indtil Maurten kom ind i billedet.
I 2015 opfandt Maurten nemlig en ny revolutionerende teknologi - kaldet hydrogel-teknologi - som netop gjorde det muligt at indtage større mængder kulhydrat i energidrikke og energi-gels - uden at det gav atleten dårlig mave.
Maurtens patenterede hydrogel-teknologi fungerer således, at komponenterne Alginat og Pectin skaber en beskyttende hydrogelstruktur, som kan føre salt og kulhydrater gennem maven og helt ud i tarmen, inden hydrogelen opløses. Det er altså først i tarmen, at saltet og kulhydraterne absorberes, hvilket reducerer risikoen for maveproblemer gevaldigt - selv ved indtagelse af store mængder.
Der skulle da heller ikke gå mere end et år, inden nogle af verdens bedste løbere begyndte at bruge Maurtens energiprodukter.
Blandt disse løbere var den måske største marathonløber i nyere tid, Eliud Kipchoge, som senere blev det første menneske til at løbe et marathon på mindre end 2 timer, da han satte uofficiel verdensrekord på distancen i tiden 1:59:40 i 2019.
“Maurten is a game changer in sports”, lyder det bl.a. fra Kipchoge i videoen, som kan ses herunder, når han skal beskrive vigtigheden af at få den rette mængde brændstof til kroppen under krævende udholdenhedsaktiviteter.
Energi til atleter i alle former og størrelser
Selvom energiprodukterne fra Maurten i dag særligt bruges af eliteatleter som Kipchoge og professionelle cykelhold som Uno-X, så er produkterne i lige så høj grad tiltænkt motionister og amatører, som ønsker at jagte egne rekorder eller blot få en god oplevelse til et sportsevent.
Blandt Maurtens revolutionerende energiprodukter er Maurten Drink Mix 160 og Maurten Drink Mix 320, der må betegnes som en af verdens bedste energidrikke til udholdenhedssport. Drink Mixen indeholder henholdsvis 40 og 80 gram kulhydrat og blandes med 500 ml vand. Væsken bliver konverteret til hydrogel, når det møder syren i maven, hvilket resulterer i, at saltet og kulhydraterne først bliver optaget i kroppen, når hydrogelen efterfølgende bliver opløst i tarmen.
Det er dog ikke altid lige let at have en drikkedunk med sig på løbeture eller at få udleveret flasker med Maurtens Drink Mix flere gange i timen på en cykeltur. Derfor har Maurten ligeledes udviklet energigels, da gels er markant lettere at have med sig, hvad end træningen består af løb, cykling eller noget helt tredje. Maurtens energigels er også lavet med hydrogel-teknologi, hvilket betyder, at Maurten Gel 100 og Maurten Gel 160 gør det muligt at indtage helt op til 100 gram kulhydrat i timen.
Mens Maurten er blevet bredt anerkendt for deres produkter med hydrogel-teknologi, så har de samtidig præsenteret deres bud på den perfekte og mest effektive energibar - nemlig Maurten Solid C 225 og Maurten Solid 225. Maurten har i forbindelse med udviklingen af disse energibarer lyttet til videnskaben og til atleterne, hvilket udmøntede sig i en bar med 44 gram kulhydrat lavet på en base af gryn og ris. Barens sammensætning sikrer, at kulhydraterne optages i kroppen lynhurtigt.
Konklusionen lyder derfor således: Hvis kun det allerbedste er godt nok til dig, så er du havnet det helt rigtige sted med Maurtens energiprodukter.