Henrik Andersen

Produktanmelder

Anmeldelse af Henrik Andersen*
Suunto 9 Baro

Test af Suunto 9 Baro

Finske Suunto har netop lanceret topmodellen 9, et ultrasportsur og efterfølgeren til Spartan Ultra.
Det unikke ved Suunto 9 er den geniale kontrol med, og lange levetid på batteriet. Derudover fremhæver Suunto også FusedTrack™ for forbedret nøjagtighed for tracking og distance.
Det betyder at det indbyggede accelerometer (bevægelsessensor), arbejder sammen med GPS-data for at give så præcis en rute som muligt, blandt andet for at spare batteri på de længere ture.

Suunto 9 findes i sort og hvid og har en vejl. udsalgspris på DKK 4.500,-

Se vores aktuelle pris via DETTE LINK

Suunto 9 Baro

Jeg har testet den sorte version på en ferie i Østrig og flere løbeture i DK.

Første indtryk, når jeg pakker uret ud er at det ser ret stort ud, men det er relativt let. Det runde design, gør dog at at det kan sidde på selv de mindste håndled og det sidder rigtig godt og behageligt med den bløde gummirem på håndleddet, både i dagligdagen og under træning.

For ca. 500 kr ekstra kan man købe en Bundle version, hvori der medfølger en pulssender til brystkassen. Den er lækker, let og komfortabel. De fleste vil dog nok nøjes med pulsmålingen på håndleddet. Men til flere sportsgrene vil brystsenderen give en bedre
måling.

Suunto 9 Baro Bundle kan findes via DETTE LINK.

Optisk Pulsmåling i Suunto 9

Pulsmålerdelen er fra en ny producent og de 3 lysdioder der benyttes til måling er i 2 farver, hvilket skulle give en bedre pulsmåling.

Suunto 9 Baro

Det første jeg gør, når uret er ladet op med det medfølgende USB-kabel, er at foretage de få indledende indstillinger på uret, som der på en meget enkel og intuitiv måde guides igennem, herefter downloades den
nye Suunto App til telefonen (Android og Iphone).

Uret parres herefter med App og synkroniserer herefter automatisk med App på telefon.

Du kan også modtage meddelelser på uret, når du får opkald, sms og lignende (smarte meddelelser eller smart notifikationer).

Suunto 9 Baro

Parring af ur og telefon gik fuldstændigt uden problemer. Jeg blev guidet fint af både app og ur, i forhold til, hvordan jeg skulle gøre.

Vigtige funktioner

Suunto 9 Baro har alle de funktioner du har brug for til stort set alle sportsgrene, men specielt utrasport og udholdenhedssportsgrene. Nogle funktioner er aktive som standard, mens andre skal vælges til eller fra under indstilling. Det skyldes at flere funktioner, som eksempelvis 24/7 pulsmåling og smarte meddelelser slu-
ger rigtig meget batterikapacitet.

Du kan også vælge mellem et væld af forskellige urvisninger og farver på disse.

Af vigtigste funktioner kan nævnes :

 • Intelligent batteriteknologi med smarte opladningspåmindelser sikrer dig optimal udnyttelse af Suunto 9 batterikapacitet
 • Aktivitets måling i skridt (du kan selv indstille dit daglige mål i skridt eller kcal)
 • Søvnmåling
 • Restitutions angivelse i timer efter
 • Konditionsnivesu niveau estimeret udfra træning
 • Outdoor funktion med kompas og ruteangivelse via “brødkrummeprincip”
 • Svømmefunktion til svømmehal

Betjening af uret er meget intuitivt og du bliver guidet godt af det lækre display. Det er en smart funktion at du kan betjene uret enten med Touchskærmen og/eller via de 3 knapper. Indstilling og funktioner er meget intuitive og logiske, så du kan gå til det, næsten uden vejledning.

Jeg vil dog til hver en tid anbefale at nye brugere lige skimmer vejledningen på dansk igennem.

Intellegent batteri kontrol 

Suunto 9 har en imponerende batterilevetid. Den er udstyret med den nyeste intelligente batteriteknologi som giver dig mulighed for 3 forskellige standard setups og en du selv kan indstille.

 • Performance - 25 timer med GPS aktiveret
 • Endurance - 50 timer med GPS aktiveret
 • Ultra - 120 timer med
 • GPS aktiveret.
 • Custom - Her sammensætter du selv en batteri profil der passer til din træning, med de data du ønsker.

De forskellige setups med batterilevetid opnås ved at slå forskellige funktioner til og fra på uret og forskellige intervaller hvor GPS data gemmes.

Suunto 9 Baro

Det supersmarte er, at når du begynder et træningspas fortæller uret hvormange timers træning du har til rådighed i de forskellige setups. Derudover får du også en advarsel når det er tid til at skifte til en mere strømbesparende funktion, og der kan skiftes batteriprofil under en aktivitet.

Da jeg først havde opdaget at søvnmåling var en af de funktioner jeg skulle aktivere inden den målte noget, var testperioden ved at være ovre, derfor fik jeg kun målt en nat, men data så realistiske og brugervenlige ud.

Stressniveau

Udfra den daglige puls, vurderer 3 Fitness hvad dit ressourceniveau er (stress). Jeg har ikke mulighed for at vurdere præcision og kvalitet af denne funktion over så kort tid, men med alt den fokus der er på stress i vore dages samfund, er det sundt blot at blive bevidst om hvor stresset man er, eller ikke er.

Fitnessniveau

Suunto 3 Fitness vurderer dit Fitness niveau ud fra pulsniveau på dine løbe eller gå træningspas. Umiddelbart passer det meget godt med det, jeg vurderer min egen kondition til at være.


Træning med uret

Jeg har haft lejlighed for at træne med Suunto 3 fitness, både på løbeture men også i fitnesscenter.
På løbeturene har uret virket rigtig godt, med et overskueligt display og enkle knapfunktioner for at se de data jeg havde brug for.
En rigtig smart funktion er, at uret autokalibrerer nøjagtighed på distance og hastigheds måling, når du løber med telefonens GPS koblet til uret.
På denne måde bliver dit tempo og distance mere præcist når du løbe med uret som måler uden GPS.

Suunto 3 Fitness har alle de løbefunktioner som er nødvendige både for nystartede men også de mere seriøse motionister der deltager i løb og gerne vil have km. tider og intervaltimere.
En rigtig smart funktion specielt for nystartede er træningsplan funktionen, der tilpasses efter din forud- gående træningspas.

Præcission på håndledspulsmålingen var god, sammenlignet med pulsen, målt med Pulsmåler strop til brystkassen.
Efterfølgende blev træningen automatisk overført til Suunto app, til nærmere analyse.

                                        

Appen giver, som man kan se af ovenstående skærmbilleder, et godt overblik over træningen. Derudover kan man dele sin træning på sociale medier og tilføje foto m.m. som er meget oppe i tiden.
Jeg har ikke haft mulighed for at benytte Suunto 3 Fitness til svømning, men det er vandtæt til 30 m. og kan beregne svømme distance i svømmehal, hvis bassinlængde indtastes.

Batterilevetid

Jeg oplevede at Suunto 3 Fitness har en imponerende batterilevetid. Jeg ladede det fuldt op mandag morgen og fredag var der stadig 36% batteri tilbage. Jeg har trænet over 3 timer med uret i ugens løb, benyttet kontinuerlig pulsmåling og søvnanalys et par nætter.
Med vilje har jeg ikke haft mobile meddellelser på, dels fordi jeg ikke har lyst til hele tiden at blive forstyrret og dels fordi det kan give et fejlagtigt billede af batterilevetid, da mange beskeder og notifikationer benytter rigtig meget batterikapacitet på både ur og telefon grundet Bluetooth forbindelsen.

Konklusion

Suunto har med 3 Fitness barslet med en ny generation af fitness - og løbeure, der kan utroligt meget til relativt få penge.
Design og materialer er lækkert og uret er let og behageligt at have på.
Bortset fra lidt parringsproblemer, er uret super let og intuitiv at anvende. Knapperne og deres funktioner fungerer godt, både under dagligt brug og til træning. Farvedisplayet er letlæseligt og synligt under alle forhold. Batterilevetiden er imponerende med de funktioner jeg har anvendt.

De nye ure der kommer på markedet fra de kendte producenter af Puls - og aktivitesture, dækker næsten alle brugeres behov i forhold til de funktioner, de er proppet med.
Dermed står valget mellem de forskellige modeller og producenter for forbrugeren, mere og mere af design, brugervenlighed og batterilevetid i forhold til prisen.

Plusser:

 • Rigtig meget trænings - og aktivitetsur for pengene                                                                                                            
 • Meget enkel betjening
 • App er overskuelig og fyldt med information
 • Urdisplay er let at aflæse, selv i meget sol
 • Urrem blød og lækker sidder behageligt på håndled
 • Pulsen findes lynhurtig
 • Batterilevetid

Minusser:

 • Synkronisering med App tog lidt tid
 • På et par træningspas var pulsen helt ved siden af                                                                               

Køb Suunto Fitness 3 herSe en videogennemgang af Suunto 3 Fitness her:                                                                                                            


*Om Henrik Andersen:

Jeg har i næsten 20 år arbejdet for Polar pulsmålere i Danmark. Derudover er jeg træner og coach igennem mange år og har løbet siden jeg var teenager. Det er blevet til en del marathons og andre, både kortere og længere distancer.
Kajak ror jeg også, ligesom jeg har prøvet kræfter på Ironman og andre triathlon distancer.
Jeg har en Master i Fitness og træning fra Odense universitet.

Produkter relateret til denne test: