Garmin Fenix 5X Plus Sapphire Black

Garmin Fenix 5X Plus Sapphire er spækket med fede nyheder og forbedringer ift. Fenix 5X Sapphire. Musikafspiller med Spotify og MP3 filer , trådløs betaling og skarpere display er bare nogle af nyhederne i dette super lækre topur. 

Bedømmelse:
100 % of 100
Udsolgt
SKU
010-01989-01
Ean
753759197681
Nu pr. stk 3.499,00 DKK Før 4.699,00 DKK
Vejl. Udsalgspris 7.099,00 DKK
Produktbeskrivelse

I kassen medfølger:

 • Fenix 5X Plus Sapphire Black
 • USB Lade/data-kabel
 • Trykt dansk manual

Garmin Fenix 5X Plus Sapphire Black afløser Fenix 5X Sapphire og selvom der ikke er de helt store forskelle på Garmin Fenix 5 Plus Sapphire og Garmin Fenix 5 Sapphire, så har Garmin alligevel fundet en række lækre funktioner frem der gør Fenix 5 Plus serien til et af de bedste og mest innovative uret på markedet.

Fenix 5X Plus Sapphire Black
Fenix 5X Plus holder fast i størrelsen på 51mm i diameter og er forsat samme størrelse som den ny forrige model Fenix 3. Fenix 5x Plus findes kun i én enkelt version med sapphire glas. I forhold til Garmin Fenix 5x, er Fenix 5x plus blevet lidt mørkere i designet, og minder meget om Fenix 5 Plus Sapphire Black. Som det eneste ur har Fenix 5x Plus indbygget en iltmætningssensor - mere om det senere i denne tekst.

De nye features i Fenix 5X Plus serien er:

 • Musikafspiller med Spotify og MP3 filer
 • Redesignet bezel og urskive
 • Europæisk topografisk kort i ALLE udgaver af Fenix 5 Plus
 • Garmin Pay (Trådløs betaling)
 • Iltmætningssensor (Kun i Fenix 5X Plus)
 • Længere batteritid  (Kun i Fenix 5X Plus)
 • Galileo satellit modtagelse
 • Heatmaps ruteplanlægning
 • Rute roulette funktion
 • Forbedret navigationsvisning

Generelt
Fenix 5X Plus Sapphire er et lækkert multisportsur til løb, multisport, triathlon og fritid med indbygget optisk pulsmåler og skridtæller. Uret afløser Garmin Fenix 5, og uret har sportsprofiler til næsten alt så som løb, cykling, roning, paddleboard, spinning, løb på løbebånd, golf, surfing svømning (åbent vand og pool), triathlon, vandring, skiløb og mange mange flere, og uret er sammen med det flotte design derfor velegnet til både hverdag, outdoor og alt slags sport.

Fenix 5X Plus Sapphire er størrelsesmæssigt det største ur i Fenix 5 Plus serien og uret måler 51 mm. i diameter, hvilket er 4 mm. større end Fenix 5 Plus. 

Batteritiden på Fenix 5X+ er op til 20 dage som alm. ur, op til 70 timer med GPS aktiveret. Batteritiden er meget afhængig af hvor ofte man ønsker GPS positionen opdateret, ligesom brug af baggrundslys, bluetooth, musik, vibratoralarm, smartnotifikationer osv. er afgørende for hvor længe uret holder strøm. Modtager man fx  25 opkald og 50 smsér hver dag, ja så vil batteritiden være kortere end hvis man modtager 2 opkald og 5 SMSér.

Displayet i Fenix 5X Plus er uændret ift. Fenix 5X, og  240x240 pixel med 64 farver. Det sikrer et knivskarpt og flot billede under alle forhold.

Den optiske pulsmåler i håndleddet er uændret, ligesom Fenix 5X Plus også har gyroskop, barometrisk højdemåler, stravasegmenter til løb og cykling.

Resten af vores beskrivelse af Fenix 5X Plus vil fokusere på de nye funktioner i Fenix 5X Plus, og læs derfor gerne beskrivelsen af Garmin Fenix 5X HER - Fenix 5X Plus indeholder også alt hvad der er indeholdti Fenix 5X.

Redesignet bezel og urskive
Garmin har nænsomt redesignet Fenix 5X Plus, og specielt Bezellen og urskiven er ændret. Uret har fået en mere ekslusivt udseende, og redesignet løfter den samlede oplevelse af uret som ekslusivt hverdags- og træningsur.

Europæisk topografisk kort i ALLE udgaver af Fenix 5X Plus
Alle urene i Fenix 5X Plus er udstyret med et topografisk europakort. Det er samme kort som var i Fenix 5x, men denne kortfunktion er nu ikke længere forbeholdt 5x urene, men både Fenix 5s Plus, Fenix 5 Plus og Fenix 5x plus.

Kortet gør det muligt at navigere direkte på uret med ruter lavet på, ligesom Fenix 5X Plus har arvet mange af vejvisningsfunktionerne fra de populære Edge cykelcomputere. Der er således mulighed for at få foreslået 3 forskellige ruter baseret på en ønsket distance til både løb og cykling, og man kan samtidig vælge hvilken kompasretning som ruten skal gå i (nord, syd, øst, vest). Det er desuden muligt at navigere efter bestemte adresser, positioner, gemte ruter eller downloadede ruter. Samtidig er navigationsvisningen forbedret ift. den som var i Fenix 5X.

Topo Danmark PRO V4 kort som tilkøb

Selvom Garmin kalder det indbyggede kort for et topografisk kort, så anbefaler vi at tilkøbe Pulsure.dk's opgradering til Topo Danmark V4 kortet, som har yderligere detaljerede informationer om bygninger, højdekurver og flere mindre stier og grusveje.

Det topografiske kort er optimeret til brug i Garmin´s enheder, hvor det specielt for MTB brugere, trailløbere og vandrere, vil give helt nye muligheder - mange små spændende skovstier er med på kortet, og det betyder at outdoor-folket får helt nye muligheder for planlægning af ruter - Ligeledes kan man se højdekurver på kortet, således du altid præcist kan se hvor du befinder dig.
Kort opgraderingen koster DKK 400,- og kan vælges som tilkøb til uret. Bemærk venligst at Topo Danmark V4 kortet ikke kan opdateres. Du kan se forskellen på standardkortet i uret og det Topo Danmark Pro V4 kort, der kan tilkøbes (standardkort til venstre og Topo Pro kort til højre):

Garmin Pay (Trådløs betaling)
Alle ure i Fenix 5X Plus serien er udstyret med Garmins innovative kontaktløse betaling. Man kan indlæse sine betalingskort direkte på uret, og herefter betale i butikker ved blot at holde uret hen til betalingsterminalen. På den måde kan man nemt og hurtigt handle, selv hvis man ikke har sin pung og dankort med, eksempelvis på vej hjem fra løbeturen. Garmin udvider løbende antallet af danske banker der under støtter funktionen og man kan via DETTE LINK, se hvilke banker og korttyper der er understøttet. 

Galileo satellit modtagelse
Vi har det klassiske GPS system udviklet af det amerikanske militær, vi har det russiske GLONASS system (og kineserne har deres eget Compass system) og indenfor få år er det Europæiske positionssytem Galileo også i fuld drift. 

Galileo systemet er udviklet i EU med hjælp fra ESA (European Space Agency) og koster 5 millarder EURO og udvikle. Galileo består af 30 satelitter der ligesom det amerikanske GPS system er placeret over hovederne på os i rummet. Det amerikanske GPS system er ved at være temmelig gammelt (de første satelitter blev sat i omløb i 1978), og qua den teknologiske udvikling giver det i 2018 nogen helt nye muligheder for præcisson og hastighed. Hvor det "gamle" GPS system har en fejlmargin ned på 5 meter, så arbejder Gallileo med en præcision på ned til 1 meter for for civilt brug, og ned til 1 cm til militært brug.

Pt. (Juni 2018) er der opsendt 14 operationelle satelitter og man forventer at systemet er fuldt operativt med alle 30 satelitter i løbet af 2020. Det giver derfor god mening at Garmin allerede nu begynder at implementere systemet i deres fremtidige produkter som fx Garmin Fenix 5X Plus.

Indbygget musikafspiller
Garmin Fenix 5X Plus har indbygget hukommelse til lagring af ca. 1000 forskellige musiknumre.

Man kan indlæse musik til Fenix 5X Plus på to forskellige måder. Alle Fenix 5 Plus urene er kompatible med Spotify, så man kan indlæse sine playlister direkte på uret. Det kræver blot, at man har Spotify Premium, hvorefter man kan downloade alle sine offline playlister ind på uret. Det samme kan gøres med streaming tjenesten Deezer. 
Hvis man på sin PC (eller Mac) har MP3 filer til at ligge, kan disse uploades direkte til uret. Man kan også benytte Garmin Express, hvor man kan vælge sine playlister, hele album, kategorier eller bare udvalgte sange til overførsel til uret.

Uret er kompatibelt med alle slags bluetooth headset og højtalere. Når man trykker på lap knappen, eller når uret laver en automatisk lap/omgang, får man en stemme i øret, som fortæller om intervallets tempo, hastighed osv.

Iltmætningsensor
Som det eneste ur i Fenix 5 Plus serien er Garmin Fenix 5x Plus udstyret med en blod oxygen sensor. Sensoren sidder på bagsiden af uret ved siden af den optiske pulsmåler, og med rødt LED lys aflæser sensoren iltindholdet i blodet.

Det er især en nyttig funktion for bjergbestigere, men også alm. brugere og atleter kan bruge funktionen aktivt. Rigtig mange atleter bruger højdetræning som en del af deres forberedelse til større konkurrencer, og her vil iltmætningsoren i Fenix 5x giver vigtigt informationer omkring iltindholdet i blodet under træningen. 
For de lidt mere almindelige brugere af Fenix 5x, kan oxygensensoren bruge hvis man fx er på cykelferie i et bjergrigt område, og ønsker at vide lidt mere om ens fysiologiske formåen i det aktuelle terræn.
På sigt kan man nemt forestille sig at der vil blive udviklet en lang række app til Fenix 5x, hvor det medicinske perspektiv i sensoren også kan blive aktuelt, til bedre at kunne forstå og aflæse data i blodet.

Private notifikation indstillinger
Alle ure i Fenix 5 Plus serien har fået udvidet funktionaliteten ift. notifikationsindstillingerne. På den gamle Fenix 5 serie poppede der uden varsel beskeder op direkte på uret, når telefonen havde modtaget dem. 
Det kunne give nogen uheldige situationer, hvor andre i nærheden kunne aflæse beskeden - også beskeder som man ikke ønskede skulle aflæses af andre end en selv.
På Fenix 5 Plus, kan man indstille urets notifikationsindstillinger til "privat", således at man får besked på uret om at der er kommet en besked, men for at læse den er man nødt til at trykke på en knap, og dermed sikre at der ikke er andre der kan aflæse beskeden.
Man kan selv vælge om man ønsker at benytte de nye private indstillinger, eller beskeden blot skal komme frem på displayet uden at skulle aktivere en knap på uret for at aflæse dem.

 (© Pulsure.dk 2018) 

Details

Ur- og hverdags funktioner:

 • Vandtæt til 100 meter  (10 ATM)
 • LED-baggrundsbelysning
 • 12/24h
 • Stopur
 • Daglig alarm
 • Kalender
 • Dual Time
 • Lås af knapperne
 • Batteri indikator
 • Musikstyring
 • "Find min telefon" 
 • Smartnotifikationer (SMS, Opkald, notifikationer fra telefon)
 • Vibratoralarm
 • Garmin Pay (trådløs betaling)
 • Musikafspiller
 • Musiklager: op til 1000 sange
 • Musik: MP3 filer eller streamningtjenesterne Spotify og Deezer

Outdoor funktioner:

 • Fuld funktions GPS + GLONASS + Galileo
 • 3D kompass med gyroskop - tilt kompenseret kompas; cardinal retning, declinations indstilling, guided kalibrering, retning i grader og nord-syd indikator
 • Barometrisk højdemåler
 • Barometer
 • Barometer område: 950-1060 hPa
 • Barometer resolution: 1 hPa
 • Temperatur måler (Trådløs - kræver "Tempe" tilkøbsprodukt)
 • Waypoint navigation med GPS
 • Track logging og analyse i Garmin Connect og BaseCamp mobile
 • TrackBack navigation
 • Vibratoralarm
 • Vejrvarsler
 • Jagt/Fiskekalender
 • Sol op/Sol ned
 • Oplysninger om sol og måne
 • Areal beregning

Avancerede pulsfunktioner:

 • Indbygget optisk pulsmåler
 • Puls i realtid
 • HR% - % af makspuls
 • Gennemsnits puls
 • Pulszoner i Garmin Connect
 • Samlet tid i pulszoner
 • Manuel og autolap funktion
 • Kalorieforbrug i realtid
 • Pulsbaseret kalorieforbrug
 • V02 beregning af maksimum

Løbe- og træningsfunktioner:

 • Virtual Pacer™ (sammenligner det aktuelle tempo med målet)
 • Virtual Partner® (træn mod en digital person)
 • Virtual Racer™ (Udfordr din tidligere aktiviteter)
 • Restitutionsanbefaling
 • Vo2 Max beregning
 • Træningseffekt Ver. 2.0
 • Syregrænseberegning
 • Løbsberegner
 • Løbedynamik (Kun med HRM-Run eller HRM-Tri pulsbælte - medfølger)
 • Accelerometer (beregner afstand for indendørstræning uden brug af fodsensor)
 • Personlige rekorder 
 • Auto Pause® (sætter ur på pause eller genoptager ur ud fra hastighed)
 • Hastighed
 • Tempoalarm
 • Intervaltræning
 • Distance
 • Højdeprofil
 • Aktuelt pace
 • Automatiske omgange
 • Løbekadence
 • Stress Score (Kun med HRM-Run eller HRM-Tri, medfølger ikke)
 • Running Dynamics V2 (Kun med HRM-Run eller HRM-Tri, medfølger ikke)
 • Vertikal Oscillation (Kun med HRM-Run eller HRM-Tri, medfølger ikke)
 • Jordkontakt tid (Kun med HRM-Run eller HRM-Tri, medfølger ikke)
 • Løbetidsestimering
 • Højdeprofil 
 • Vertikal hastighed op/ned (højdemeter)
 • Performance Widget

Cykelfunktioner:

 • Flere cykelprofiler
 • Gruppe live tracking
 • Garmin Vector kompatibel
 • Hastighed
 • Distance
 • Højdeprofil
 • Automatiske mellemtider
 • Vertikal hastighed op/ned
 • Kadence (kun med kadencesensor - tilkøb)
 • Watt måler kompatibel (ANT+ målere)

Svømmefunktioner:

 • Strokemonitor (armtagstæller)
 • Svømmefrekvens
 • Type af svømmetag (Crawl, bryst, fly, ryg)
 • Pool-længder
 • Svømmedistance i åbent vand - med GPS
 • Samlet svømmedistance
 • Vandtæt til 100m

Golffunktioner:

 • Måler optageafstand
 • Afstand til forkant af Green
 • Afstand til midten af Green
 • Afstand til bagkant af Green
 • Afstand til layups
 • Afstand til doglegs
 • Digitalt scorekort

Outdoor funktioner:

 • 3D kompas med Gyrofunktion
 • Vejrvarsler
 • Track-Back funktion
 • Jagt/Fiskekalender
 • Sol op/Sol ned
 • Oplysninger om sol og måne
 • Areal beregning
 • Barometrisk højdemåler

Multisportfunktioner:

 • Multi-sport (ændrer automatisk sportstilstand ved tryk på en knap)
 • Automatisk multisport (skift sportstilstand med 1 tryk) 
 • Definer selv sportsprofiler
 • Skiløb
 • SUP
 • Roning

Aktivitetsmåler:

 • Pulsmåling hele døgnet rundt
 • Skridttæller
 • Automatisk mål (lærer dit aktivitetsniveau at kende og tildeler et dagligt mål for skridt)
 • Aktivitetsindikator (vises på enheden efter en periode uden aktivitet. Gå et par minutter for at nulstille den)
 • Søvnovervågning (registrerer samlet søvn og perioder med bevægelse og rolig søvn)

Skifunktioner:

 • Hastighed
 • Distance
 • Højdeprofil
 • Antal ture
 • 3D beregning af hastighed/distance
 • Auto-pause (skilift)

GPS funktioner:

 • EXO Antenne
 • Garmin Pre-load af satellit data.
 • 30 ruter
 • 1000 waypoints
 • 10.000 sporpunkter/100 Spor
 • Konturkort
 • Jagt/Fiskekalender
 • Sol/måne informationer
 • Areal beregning
 • POI funktion
 • Glonass sattellitsystem
 • Galileo sattellitsystem

Kort og navigation:

 • Forudindlæst topografisk kort over Europakort, inkl. 40.000 golfbaner i hele verdenen
 • Rundtursberegner (kommer med forslag til ruter, efter ønsket distance)
 • Navigation efter adresser eller POI
 • Svinganvisninger og advarsler på displayet
 • "Omkring mig-korttilstand" viser interessante lokationer i nærheden
 • Grouptrack, viser dine venner og familie i real time på kortet
 • Trendline: Lig ruter efter hvor det er mest populært at træne
 • ClimbPro: Fortæller information om kommende stigninger

Data Funktioner:

 • Bluetooth Smart (4.0)
 • ANT+
 • Wi-Fi (Kun Sapphire modeller)
 • Kompatibel med Garmin Connect™ (online-fællesskab, hvor man kan analysere, kategorisere og dele data)
 • Automatisk synkronisering (overfører automatisk data til din computer eller smartphone)
 • Upload af træningsruter til uret
 • USB tilslutning/Opladning
 • PC/Mac kompatibel

Tekniske data:

 • Kompatibel med Connect IQ™ apps (urskiver, datafelter, widgets og apps)
 • Skærmstørrelse: 1,2" - 240 x 240 pixels transflektiv MIP-farve
 • Fysiske mål 51 x 51 x 17,5 mm
 • Vægt: 96 gram med silikonerem
 • Quick-Fit remme - Skift rem uden brug af værktøj
 • Genopladelig 300 mAh litiumion batteri
 • Ur software kan opgraders via Garmin Webupdater, Garmin Express eller Wi-Fi
 • Data forbindelse og opladnings muligheder vis USB kabel/Bluetooth/Wi-Fi
 • 16GB hukommelse
 • Opbevaringstemperatur: -30 C - +60 C
 • Arbejdstemperatur: -20 C - +60 C
 • Batteri levetid: 
  Op til 70 timer i UltraTrac-tilstand, op til 32 timer i GPS-tilstand, op til 13 timer med GPS+musik, op til 20 dage i ur-/aktivitetstracker-tilstand (med 24/7 pulsmåling)
 • Indstillinger via Garmin Connect/Connect Express
 • Trådløs overførsel mellem enheder via ANT+ eller Bluetooth

(© Pulsure.dk 2018) 

Details

I kassen medfølger:

 • Fenix 5X Plus Sapphire Black
 • USB Lade/data-kabel
 • Trykt dansk manual

Skriv din egen anmeldelse
Du bedømmer:Garmin Fenix 5X Plus Sapphire Black
Din bedømmelse