Tour De France 2018 - Etape 18

Tour De France 2019 

Etape 18 Konkurrence

Deltag i Pulsure.dks store Tour de France konkurrence med Garmin præmier for over 40.000 kr. på dette link

18. etape byder på endnu en hård bjergetape med passage over endnu en legendarisk stigning i Tour sammenhæng - nemlig Col du Galibier. Etapen slutter i bunden af nedkørslen fra Galibier, men det er altid spændende at følge de drabelige slag mod toppen. Vores spørgsmål til dagens etape lyder derfor:

Hvem kører først over toppen på Col du Galibier?

Tourens finale er skudt i gang med en klassisk alpeetape. Tre meget hårde stigninger venter rytterne på dagens etape, hvor de sidste to. Izoard og Galibier og særdeles velkendte og berygtede i Tour-historien. Etapen slutter i bunden af nedkørslen fra Galibier, men rytterne kommer til at kæmpe en kamp for at sikre et forspring til konkurrenter på toppen af Galibier med håb om at kunne rulle ned til en etapesejr i bunden af stigningen. 

 

Favoritterne
Det er svært at udpege en favorit til at køre først over sidste stigning, da det slet ikke er givet, at den samme rytter ender med at vinde etapen. Der er flere mulige udfald; en rytter fra et tidligt udbrud eller fra favoritgruppen kan krydse toppen alene og køre solo mod etapesejr, et mindre udbrud eller favoritgruppe kan krydse toppen samlet, hvor det vil være meget tilfældigt, hvem der kører over først eller en hjælperytter for én af favoritterne kan krydse toppen først som en del af arbejdet med at holde tempoet højt for holdkaptajnen. 

Da stigningen er så lang og hård, tror vi på, at én enkelt rytter krydser toppen alene. Mikel Landa har vist storform og stor lyst til at angribe alene langt fra målstregen. Vi tror derfor på, at dagens etape er en gylden mulighed for ham til at tage tid på konkurrenterne i top 10 og vinde en flot solosejr. 
Et andet god bud kunne være Simon Yates. Han har indtil videre vundet to flotte etapesejre på tidlige udbrud. Han tabte meget tid i starten af Touren, og favoritterne har derfor ingen problemer med at lade ham køre med i de tidlige udbrud. Det har han udnyttet flot og bevist, at han kan køre alene hjem til flotte etapesejre. 

Pulsure.dks vinderbud: Mikel Landa

Pulsure.dks joker: Simon Yates

Dagens præmie: Garmin Edge Explore
Blandt de rigtige gæt på dagens etape, trækker vi lod om en Garmin Edge Explore cykelcomputer.

Garmin Edge Explore er meget brugervenlig cykelcomputer med europakort, navigation og en stor flot touchskærm. Denne cykelcomputer er perfekt til motionister og til tur-cykling og alle andre som ikke behøver de mest avancerede træningsfunktioner og wattdata. 

Se og køb Garmin Edge Explore her: