Henrik Andersen

Produktanmelder

Anmeldelse af Henrik Andersen*
Suunto 3 Fitness

Test af Suunto 3 Fitness

Finske Suunto har igennem mange år været kendt for at producere dykkerure og outdoorure i topkvalitet.
De lancerede forrige år en serie løbeure med navnet Spartan og netop nu lancerer de et bud på et Fitness ur.

Fitness 3 fås i flere forskellige designvarianter fra 1500 kr. til 1800 kr.

Jeg har fået æren at lege lidt med den lysegrønne version til 1500,- kr.,

Første indtryk, når jeg får uret i hånden er, at det er super let, og virker på trods heraf, som et kvalitets produkt. Det runde design, gør at det kan sidde på selv de mindste håndled. I det hele taget virker uret elegant og brugervenligt.

Farven på det ur jeg testede, ville jeg nok ikke selv vælge som det første, men den vinder ved længere tids brug.

Suunto 3 Fitness

Det første man gør når uret er ladet op med det medfølgende USB-kabel, er at foretage de få indledende indstillinger på uret, som der på en enkel måde guides igennem, herefter downloades den nye Suunto App til telefonen (Android og Iphone).
Uret parres herefter med App og synkroniserer herefter automatisk med App på telefon.
Du kan også modtage meddelelser på uret, når du får opkald, sms og lignende (smarte meddelelser eller notifikationer).

For mig kostede parring af ur og telefon lidt tid, men det kan skyldes, at det var et demo-eksemplar af uret og at appen kun var et par timer gammel, da jeg forsøgte. Men jeg blev guidet fint af både app og ur i forhold til at løse problemet.

Suunto 3 Fitness - Pic 1

Masser af spændende funktioner

Suunto 3 Fitness har en masse funktioner, som kun ses på dyrere ure. Nogle funktioner er aktive som standard, mens andre skal vælges til eller fra under indstilling.
Det skyldes aft flere funktioner, som eksempelvis kontinuerlig pulsmåling og smarte meddelelser sluger rigtig meget batterikapacitet.

Af funktioner kan nævnes :

 • Aktivitets måling i skridt (du kan selv indstille dit daglige mål i skridt eller kcal)
 • Søvnmåling
 • Stressniveau og restitutions angivelse
 • Adaptiv træningsplan
 • Fitness niveau
 • Træning med håndledspulsmåling og GPS hastighed, distance og rute via din mobiltelefon.
 • Svømmefunktion til svømmehal

Betjening af uret er meget simpelt, selv for en nørd som jeg. Knapfunktioner og menuer er  intuitive og logiske, så man kan gå til det, næsten uden vejledning. jeg vil dog til hver en tid anbefale at nye brugere lige skimmer vejledningen på dansk igennem.

Køb Suunto Fitness 3 her

Aktivitetsmåling

Sunnto 3 Fitness måler din daglige aktivitet med det indbyggede accelerometer og omsætter det til et antal skridt, som næsten alle aktivitets målere gør det. Du kan selv indtaste dit daglige aktivitets mål, for eksempel 10000 skridt eller 2500 kcal forbrændt. Aktivitets målingen fungerer fint og data er let tilgængelige og vises på en overskuelig måde.


Søvnmåling

Da jeg først havde opdaget at søvnmåling var en af de funktioner jeg skulle aktivere inden den målte noget, var testperioden ved at være ovre, derfor fik jeg kun målt en nat, men data så realistiske og brugervenlige ud.

Stressniveau

Udfra den daglige puls, vurderer 3 Fitness hvad dit ressourceniveau er (stress). Jeg har ikke mulighed for at vurdere præcision og kvalitet af denne funktion over så kort tid, men med alt den fokus der er på stress i vore dages samfund, er det sundt blot at blive bevidst om hvor stresset man er, eller ikke er.

Fitnessniveau

Suunto 3 Fitness vurderer dit Fitness niveau ud fra pulsniveau på dine løbe eller gå træningspas. Umiddelbart passer det meget godt med det, jeg vurderer min egen kondition til at være.


Træning med uret

Jeg har haft lejlighed for at træne med Suunto 3 fitness, både på løbeture men også i fitnesscenter.
På løbeturene har uret virket rigtig godt, med et overskueligt display og enkle knapfunktioner for at se de data jeg havde brug for.
En rigtig smart funktion er, at uret autokalibrerer nøjagtighed på distance og hastigheds måling, når du løber med telefonens GPS koblet til uret.
På denne måde bliver dit tempo og distance mere præcist når du løbe med uret som måler uden GPS.

Suunto 3 Fitness har alle de løbefunktioner som er nødvendige både for nystartede men også de mere seriøse motionister der deltager i løb og gerne vil have km. tider og intervaltimere.
En rigtig smart funktion specielt for nystartede er træningsplan funktionen, der tilpasses efter din forud- gående træningspas.

Præcission på håndledspulsmålingen var god, sammenlignet med pulsen, målt med Pulsmåler strop til brystkassen.
Efterfølgende blev træningen automatisk overført til Suunto app, til nærmere analyse.

                                        

Appen giver, som man kan se af ovenstående skærmbilleder, et godt overblik over træningen. Derudover kan man dele sin træning på sociale medier og tilføje foto m.m. som er meget oppe i tiden.
Jeg har ikke haft mulighed for at benytte Suunto 3 Fitness til svømning, men det er vandtæt til 30 m. og kan beregne svømme distance i svømmehal, hvis bassinlængde indtastes.

Batterilevetid

Jeg oplevede at Suunto 3 Fitness har en imponerende batterilevetid. Jeg ladede det fuldt op mandag morgen og fredag var der stadig 36% batteri tilbage. Jeg har trænet over 3 timer med uret i ugens løb, benyttet kontinuerlig pulsmåling og søvnanalys et par nætter.
Med vilje har jeg ikke haft mobile meddellelser på, dels fordi jeg ikke har lyst til hele tiden at blive forstyrret og dels fordi det kan give et fejlagtigt billede af batterilevetid, da mange beskeder og notifikationer benytter rigtig meget batterikapacitet på både ur og telefon grundet Bluetooth forbindelsen.

Konklusion

Suunto har med 3 Fitness barslet med en ny generation af fitness - og løbeure, der kan utroligt meget til relativt få penge.
Design og materialer er lækkert og uret er let og behageligt at have på.
Bortset fra lidt parringsproblemer, er uret super let og intuitiv at anvende. Knapperne og deres funktioner fungerer godt, både under dagligt brug og til træning. Farvedisplayet er letlæseligt og synligt under alle forhold. Batterilevetiden er imponerende med de funktioner jeg har anvendt.

De nye ure der kommer på markedet fra de kendte producenter af Puls - og aktivitesture, dækker næsten alle brugeres behov i forhold til de funktioner, de er proppet med.
Dermed står valget mellem de forskellige modeller og producenter for forbrugeren, mere og mere af design, brugervenlighed og batterilevetid i forhold til prisen.

Plusser:

 • Rigtig meget trænings - og aktivitetsur for pengene
 • Meget enkel betjening
 • App er overskuelig og fyldt med information
 • Urdisplay er let at aflæse, selv i meget sol
 • Urrem blød og lækker sidder behageligt på håndled
 • Pulsen findes lynhurtig
 • Batterilevetid

Minusser:

 • Synkronisering med App tog lidt tid
 • På et par træningspas var pulsen helt ved siden af

Køb Suunto Fitness 3 herSe en videogennemgang af Suunto 3 Fitness her:


*Om Henrik Andersen:

Jeg har i næsten 20 år arbejdet for Polar pulsmålere i Danmark. Derudover er jeg træner og coach igennem mange år og har løbet siden jeg var teenager. Det er blevet til en del marathons og andre, både kortere og længere distancer.
Kajak ror jeg også, ligesom jeg har prøvet kræfter på Ironman og andre triathlon distancer.
Jeg har en Master i Fitness og træning fra Odense universitet.

Produkter relateret til denne test: