Mio Alpha 2 - Black

Pulsur uden brystbælte, med direkte måling af puls på håndleddet og distancemåling.
Udsolgt
SKU
MIO 58P-BLK
Ean
0693472586822
Pris pr stk 1.089,00 DKK
Vejl. Udsalgspris 1.299,00 DKK
Produktbeskrivelse

Mio Alpha 2 er efterfølgeren til den populære Mio Alpha, som var det første ur på markedet med pulsmåling uden brug af brystrem.

Mio har med 2éren viderudviklet uret, således det nu fremstår som en langt mere komplet og målrettet løsning.

Mio Alpha 2 måler pulsen direkte på armen. Uret læser pulsslagene via en optisk sensor placeret på bagsiden af uret - og det virker rigtig godt. Der er gennem de sidste mange år lavet flere forsøg med at lave pulsmåling uden brug af bryssender, men det har aldrig rigtig virket, og med med Mio Alpha 2 er dette løst og målingerne er både stabile og troværdige. Uret kan bruges såvel til regulær sport sammen med en app på fx. iPhone 4S og 5-, og 6 serien (Og de fleste Android telefoner med 4.3 eller nyere) - men det kan også sagtens bruges alene, hvis du blot ønsker at kunne holde øje med din puls i løbet af dagen.

Ift. Mio Alpha, er Mio Alpha 2 udvidet med følgende features:

 • Accelerometer baseret hastighed, distance og pace
 • Brugertilpasset opsætning af display
 • Baggrundslys
 • 25 timers hukommelse
 • Automatisk synkronisering med Mio GO appén
 • Nedtællingstimer
 • Simpel intervaltimer
 • Stopur

Det indbyggede accelerometer giver mulighed for måling af både distance, hastighed og pace, men en beregning via et indbygget accelerometer vil aldrig blive 100% præcist.

Mio Alpha pulsuret får i to farvekombinationer. Denne som er den helt sort/grå udgave og en sort med orange urkasse som du finder her >>

Ingen EKG-spænding
Der er ingen elektronisk spænding der sendes gennem din krop som med et traditionelt pulsbælte - og derfor kan pulsuret også uden problemer anvendes af fx. personer med pacemaker, som ikke kan bruge et alm. pulsbælte. Og for de mange der ikke bryder sig om at have et pulsbælte om brystet, er Mio Alpha 2 uret også en god nyhed. Efter at have testet uret er vi faktisk meget imponerede - det leverer troværdige målinger selv når det går hårdt til. Til motionisten er det derfor et rigtig godt alternativ til de mere traditionelle pulsure. Det er dejligt nemt blot at tage uret på armen og starte pulsmålingen.

Mio Alpha 2 er i mange henseender et utroligt simpelt pulsur med to knaps betjeningen og ganske få indstillinger. Men det giver dig alligevel de info du har brug for - og du kan selv bestemme hvor teknisk det skal være. Det kan både bruges af dem der ønsker en meget nem tilgang til pulsmåling og lettere træning - men også af dem der ønsker at kunne arbejde mere seriøst med pulsmåling, når det gælder sport.

Til aktive mennesker og motion

Mio Alpha 2 skal ses som et godt alternativ til de traditionelle pulsure med både GPS og brystrem, og det vil nok først og fremmest være motionister som falder for uret. Dyrker du lettere sport og motion - fx. gåture, jogging, turcykling og andre aktiviteter, hvor du blot vil holde et vågent øje med puls og distance (ikke ved cykling), kan uret vise den aktuelle puls, distance, pace og hastighed og samtidig med både lys og lyd angive pulszonen, så man ikke bliver overbelastet. Uret kan uden videre anvendes alene og blot være en rettesnor i din daglige aktivitet. Du har kontinuerlig måling af pulsen og du kan selv sætte dine pulszoner, så du holder dig i det niveau du ønsker. Uret kan som tidligere nævnt lagere op til 25 timers pulsdata, så har du brug for at overvåge pulsen døgnet rundt, er Mio Alpha 2 en oplagt følgesvend. I uret kan der desuden  sættes en øvre grænse for hvor højt din puls må komme op, før uret giver besked. En diode på fronten af uret angive din aktuelle zone med en farve - og uret kan sættes op til at give en lydalarm når man skifter fre zone til zone.

Til sportsfolk som vil have mere træningsdata
Vil du have mere end blot puls, kalorieforbrug og pulszoner, kan du koble uret til din bluetooth 4.0 (Bluetooth Smart) kompatible telefon (pt. iPhone 4S og 5- og 6-series og alle Android med Ver. 4.3 eller nyere) og hente dine pulsdata ind i en af de mange app's der understøtter urets signal - herunder fx. MapMyFitness, miCoach, Endomondo, Strava, Runtastic, RunKeeper, Wahoo Fitness og Digitfit - og dermed få adgang til kalorieforbrænding, hastighed, distance, tracking af dine ruter og meget mere. Og med mange af de nævnte apps, får du samtidig mulighed for at gemme dine træningsdata online i et træningssoftware for senere analyse i en træningsdagbog. De gver ligeledes mulighed for at dele dine træninger med venner og familie - fx. Endomondo er meget populært hos specielt løbere og fitnessfolket.

Løber, cykler eller dyrker du alligevel fitness med din spartphone for at have musik i ørerne (eller har du den blot med alligevel), er kombinationen med Mio Alpha 2 og en app på telefonen helt perfekt. For den stærke computer i din telefon kan leverer alle målinger og udregninger med en app. Uret tilsluttes nemt til app'en og du har dermed et regulært træningsapparat på armen. Mio Alpha leverer pulsmålingen og resten klares af din telefon - selvfølgelig kan uret også bruges alene, men hastighed og distancemålingen vil blive mere præcis hvis uret koblet op til en kompatibel smartphone. Mange bruger de populære app's som Endomondo og lignende til at registrere sine anstrengelser - og sammen med Mio Alpha 2 pulsuret, får man nu mulighed for pulsmåling, uden at skulle have et pulsbælte på.

Masser af app's

Som nævnt er uret allerede kompatibelt med mange app's og flere kommer løbende til. De mest populære er dem med en online træningsdagbog som fx. Endomondo der i specielt Danmark har fået vildt mange brugere. Udover at kunne se resusltatet (gennemsnitsfart, puls, kalorieforbrænding) og ruten på den enkelte træning, kan man nemlig også dele sine anstrengelser med venner og familie.


For dem der går mere op i data og analyse findes der også en række gode app's - fx. Wahoo Fitness - som giver rigtig mange info om de enkelte træninger. Man kan typisk eksportere sine data til andre træninsplatforme efterfølgende, blot ved at trykke på den ønskede i en liste, men der er faktisk ikke noget i vejen for at køre flere app's samtidig. Rigtig mange af disse trænings-app's er gratis eller kan erhverves for et behersket beløb i AppStore.

Om Bluetooth Smart

Bluetooth Smart (Bluetooth 4.0) er den nye standard, som er kommet i flere og flere Smartphones. Det findes i Apple's nyere teleforner (iPhone 4S og nyere) men er også fast "inventar" i langt de fleste nye telefoner fra andre producenter. Det leverer et stabilt signal på lang afstand og er samtidig strømbesparende, og derfor meget velegnet til formålet i enheder med et genopladeligt batteri som fx. Mio Alpha 2. I handlen findes også fx. pulsbælter, speed- og kadence-sensorer og lignende udstyr til sport fra flere andre producenter - herunder Wahoo, Polar og TomTom, for blot at nævne nogle af de mere etablerede på markedet. Det forventes at blive den nye standard, når det gælder sendefrekvens til ekstraudstyr og tilbehør til Smartphones.

Så der er også mulighed for at bruge andre sensorer i din træning - cykler du, findes der flere muligheder for at få seriøs måling af såvel hastighed, distance og kadence. Træner man indendørs i vinterhalvåret, er en speed/kadence-sensor fx. en god mulighed til hometraineren. BT 4.0 standarden giver allerede mange muligheder og vi er overbevist om at der kommer mange flere fremadrettet. 

Details
 • 1 stk. Mio Alpha 2 Black pulsur
 • 1 stk USB ladeclip
 • Quickguide (engelsk)

Uret kommer i en flot gaveæske

Skriv din egen anmeldelse
Du bedømmer:Mio Alpha 2 - Black
Din bedømmelse