Garmin Epix 2 Sapphire White Titanium

Garmin Epix 2 Sapphire er et af de ypperste ure på markedet. Uret læner sig meget af op Garmin Fenix 7, men i stedet for soloplader i displayet har Epix 2 et smukt AMOLED touch-display med ridsefast safirglas. 

Vi anbefaler - tilkøb et Garmin pulsbælte for at få gavn af alle de fede funktioner i uret. Læs her hvofor og hvilket pulsbælte du skal bruge.

På lager – Afsendelse:  1-2 Hverdage
SKU
010-02582-21
Ean
753759281083
Nu pr. stk 4.499,00 DKK Før 6.159,00 DKK
Vejl. Udsalgspris 7.799,00 DKK
Produktbeskrivelse

I kassen medfølger:

 • Garmin Epix 2 White Titanium
 • USB/C data/ladekabel

Garmin Epix 2 Sapphire indgår i rækken af topmodeller i Garmins serie af outdoor- og multisportsure på lige fod med Garmin Fenix 7-serien

Epix 2 har alle de samme funktioner som Fenix 7, og udseendet ligner også meget.
Den eneste forskel mellem Epix 2 og Fenix 7 ligger i displayet. Hvor Fenix 7 urene har et Sapphire Solar glas med indbygget soloplader, har Epix 2 i stedet et flot AMOLED display med Sapphire glas, som kan vise levende animationer i høj opløsning. 

Da uret minder så meget om Fenix-serien giver det god mening at sammenligne disse ure for at se på, hvilke nye funktioner og forbedringer som er kommet i Epix 2 sammenlignet med Garmins Fenix 6 ure. 
Blandt andet kan nævnes AMOLED display med touch, bedre GPS og bedre topografiske kort. 

Få 4 års garanti ekslusivt hos Pulsure.dk

Som noget eksklusivt hos Pulsure.dk tilbyder vi 4 års garanti på dette produkt, i stedet for de 2 år som er standard for kun DKK 249,-  

De to års ekstra garanti tilbyddes i samarbejde med Tryg Forsikring, og dækker de samme fejl og defekter som den oprindelige toårige garanti på produktet. 

Garmin Epix 2 Sapphire White Titanium

Garmin Epix 2 Sapphire måler 47 mm. i diameter, hvilket er det samme som den midterste Fenix 7-udgave. Uret har et 1,3" stort AMOLED display med 416 X 416 pixels, som fremstår krystalklart og flot. Desuden har uret ridsefast safirglas.

Urskiven (bezel) og bagsiden af urkassen er lavet i titanium, hvilket både er lettere og mere holdbart end det rustfrie stål, som de fleste andre ure er lavet i. 

Denne version er lavet med en urskive, bagside af urkassen og detaljer i titanium samt en hvid silikonerem og hvid urkasse.

Nye funktioner og forbedringer i Garmin Epix 2 sammenlignet med Garmin Fenix 6

Herunder kan du se en liste over forbedringer og nye funktioner i Epix sammenlignet med et Garmin Fenix 6-ur:

 • AMOLED display
 • Touchdisplay
 • Multi-band GNSS - mulighed for at bruge både GPS, GLONASS og Galileo samtidig
 • Ændr indstillinger i direkte direkte fra Garmin Connect app'en
 • Måling af real time udholdenhed 
 • HIIT workouts (AMRAP, EMOM, Tabata og brugerdefineret)
 • Visuel løbsberegner - forudser sluttid og pace
 • Mulighed for download af topografiske kort over hele verdenen
 • Forbedrede kort over skiområder med pistenavn og sværhedsgrad
 • Ny og forbedret generation 4 optisk pulsmåler

Som ovenstående liste antyder, er der mange fede forbedringer og spændende nye funktioner i vente. Faktisk er det præcist de samme funktioner 

Udover de nye funktioner indeholder Garmin Epix 2 naturligvis alle de fede sports- og hverdagsfunktioner, man kender fra Garmin Fenix 6-serien. De vigtigste features kan du se herunder.

Med Garmin Epix 2 Sapphire White Titanium får du:

 • Indbygget musikafspiller med MP3-filer, Spotify og Deezer
 • GPS, GLONASS og Galileo
 • Aktivitetsprofiler til en lang række sportsgrene og outdoor-aktiviteter
 • Garmin Pay - kontaktløs betaling
 • Topografisk europakort og navigation
 • Aktivitetsmåler med søvnovervågning, stressregistrering og Body Battery energiniveau
 • Smartnotifikationer, vejrudsigt, kalender og mange andre smartwatch-funktioner
 • 1,3" touchdisplay med 416x416 pixel
 • Pistekort over 2000 skiområder
 • Daglige træningsforslag baseret på form, restitution og træningshistorik
 • Tonsvis af avancerede træningsfunktioner som Running Dynamics, PacePro og real-time udholdenhed

Med andre ord er Garmin Epix 2 sammen med Fenix 7-serien det bedste og mest funktionsrige multisportsur, man overhovedet kan få - intet kommer i nærheden af det. 

Batterilevetid i Garmin Epix 2 Sapphire 

Sammenligner man batterilevetiden i Epix 2 med Fenix 7-serien, er det tydeligt, at AMOLED displayet bruger mere strøm, og at fraværet af solopladning i displayet og koster lidt på batterilevetiden. 

Det er dog stadig imponerende batterilevetider man får sammenlignet med stort set alle andre ure. Man kan eksempelvis bruge uret med GPS i op til 42 timer og som hverdagsur i 16 dage på én opladning. 

Batterilevetider i Garmin Epix 2 Sapphire White Titanium:

*/**

 • Smartwatch: 6/16 dage
 • Batterisparetilstand: -/21 dage
 • Kun med GPS: 30/42 timer
 • Med alle GPS-systemer: 24/32 timer
 • Med alle GPS-systemer + multiband: 15/20 timer
 • Med alle GPS-systemer + musik: 9/10 timer
 • Maks. batteri GPS-tilstand: - /75 timer
 • Ekspeditionsmode (GPS): - /14 dage

* med displayet altid tændt
** med "gesture-funktionen". Displayet tændes kun ved bevægelse af håndleddet

Det første tal i ovenstående liste er batterilevetiden med skærmen tændt hele tiden.
Det næste tal er batterilevetiden med "gesture-funktionen" aktiveret. Det betyder, at displayet kun tænder, når man bevæger armen op eller drejer håndleddet for at se på uret. 

Europakort med populære ruter og skisportsområder

Garmin Epix 2 Sapphire kommer forudindlæst med et topografisk europakort. På kortet ser man, udover alle asfaltveje, også højdekurver, terræn, søer og vandløb. 

Kortet har indbygget "trendlines" eller popularitetsruter, så de mest populære veje til henholdsvis løb og cykling er highligtet. Popularitetsruterne er også indbygget i Garmin Connect, hvor man kan tegne ruter, og derved nemmest kan vælge de mest populære veje til cykling og løb. 

Urets turn-by-turn navigation hjælper dig med at navigere efter ruter, du selv har tegnet eller downloadet online. Uret fortæller dig, når du skal dreje. 

Med den helt nye up-ahead funktioner, fortæller uret dig om relevante POI'er (point of interest), som kommer på din rute. Det kan være butikker, caféer, restauranter, tankstationer osv. 

Som noget helt nyt i Epix 2 er det nu også muligt at downloade gratis topografiske kort over resten af verdenen. Kortene downloades via wi-fi i uret og indlæses i urets 32GB store hukommelse. 

Derudover har uret også indlæst pistekort over 2000 skisportsområder. Pistekortene er blevet væsentligt forbedret i Epix 2, så man nu også kan se navnet på løjperne og sværhedsgraden. 
Se en opdateret liste over alle skisportsområder, som er på kortet på DETTE LINK.

Garmin Epix 2 Sapphire med flere intelligente træningsfunktioner end nogensinde før

Real-time udholdenhed er en af de fedeste og mest brugbare nye træningsfunktioner vi længe har set! Real-time udholdenhed fortæller dig hele tiden, hvor meget energi, du har tilbage i tanken, og hvor lang tid, du vil kunne opretholde din nuværende hastighed ved enten løb eller cykling. 
Du får vigtig information omkring, hvor meget "benzin" du har tilbage i tanken, og hvor lang tid, du kan holde til at yde over din syregrænse. Sætter du farten op, vil du kunne se, at benzintanken bliver mindre, og du har færre kilometer tilbage, men sætter du farten ned kan du faktisk genopbygge noget udholdenhed og øge den resterende distance. 

Daglige træningsforslag-funktioner kommer med forslag til workouts i enten løb eller cykling baseret på din træningshistorik, form, restitution og tidligere træningseffekt. Hvis du har trænet kort og intensivt de seneste dage, vil uret foreslå en workout med lavere intensitet og højere volume og omvendt. Uret hjælper dig med at arbejde på dine svage sider, og træne i de intensitetszoner, som du vil have størst gavn af på ethvert givent tidspunkt. 

PacePro funktionen er en intelligent paceguide til løb, som guider dig igennem en hvilken som helst distance på den mest effektive måde. PacePro tager højde for stigninger, og planlægger således dit løb, så det bliver så hurtigt og energibesparende som muligt. I praksis betyder det, at den indlæste rute bliver inddelt i segmenter, som skal løbes i forskellige pace, alt efter hårdheden af segmentet; ned ad bakke skal der løbes hurtigere en target pace, op ad skal der løbes langsommere og på flad vej løber man lige omkring målet. 

ClimbPro funktionen som først blev introduceret i Garmin Edge 530 og 830, har også fundet vej til Epix 2. Når man kører på en kendt rute, viser ClimbPro datasiden en højdekurve over den pågældende stigning man kører på i samme øjeblik, som man begynder at køre op ad. På den måde kan man altid se, hvad der venter forude, hvor langt man har til toppen og på den måde disponere sine kræfter bedst muligt. 

MTB Grit & Flow blev også først introduceret i Edge 530/830 cykelcomputerne, men er også kommet til Epix 2. 
Funktionen måler nogle særlige mountainbike parametre. 
Grit måler en rutes sværhedsgrad ud fra GPS, accellerometer og højdedata - jo højere tal, des sværere er tracket. Det kan bl.a. bruges til at vurdere hvor svært et MTB spor er på en rute, som andre har kørt før. 
Flow fortæller hvor smooth man kører et givent segment - altså hvor godt Flow man har. Det fortæller hvor på segmentet man bremser sit Flow og taber fart, og kan hjælpe med at få et mere flydende forløb på segmentet. Jo lavere tal - des bedre flow. 

Musikafspiller med Spotify og plads til meget mere musik

Garmin Epix 2 har indbygget musikafspiller med plads til over 2000 sange. 
Man kan synkronisere sine offline playlister fra streamingtjenesterne Spotify og Deezer, eller man kan ligge MP3 filer direkte ind på uret. Uret er kompatibelt med alle Bluetooth headset - se vores udvalg HER.

Copyright 2022 Pulsure.dk ApS

Details

Generelt

 • Urglasmateriale: sapphire™ crystal
 • Urkransmateriale: titanium
 • Urkassemateriale: fiberarmeret polymer med bagplade i titanium
 • Quickfit™-tilbehørsremme: medfølger (22 mm)
 • Remmateriale: silikone
 • Fysisk størrelse: 47 x 47 x 14,5 mm
 • Passer til håndled med følgende omkreds: 125-208 mm
 • Touchscreen  
 • Farvedisplay   
 • Displaystørrelse: 1,3″ (33,02 mm) diameter
 • Displayopløsning: 416 x 416 pixel
 • Displaytype: AMOLED
 • Vægt: 70 g med silikonerem (kun urkasse: 47 g)
 • Vandtæthedsklassifikation: 10 ATM
 • Indbygget hukommelse: 32 gb

Batterilevetid:

 • Batterilevetid smartwatch: op til 16 dage/6 altid tændt*
 • Batterisparetilstand: op til 21 dage
 • Kun gps: op til 42 timer/30 timer altid tændt*
 • Alle satellitsystemer: op til 32 timer/24 altid tændt*
 • Alle satellitsystemer og multibånd: op til 20 timer/15 timer altid tændt*
 • Alle satellitsystemer og musik: op til 10 timer/9 timer altid tændt*
 • Maks. Batteri gps-tilstand: op til 75 timer
 • Ekspeditions-gps: op til 14 dage

*med displayet altid tændt. 

Urfunktioner

 • Urfunktioner
 • Gps-tidssynkronisering           
 • Automatisk sommer-/vintertid                        
 • Vækkeur         
 • Timer                
 • Stopur              
 • Solopgangs-/solnedsgangstidspunkter          

Sundhedsovervågning

 • Håndledsbaseret pulsmåler (konstant, hvert sekund)          
 • Daglig hvilepuls                          
 • Alarmer ved unormal puls (høj og lav)
 • Vejrtrækningssfrekvens (24x7)                         
 • Iltmætning til pulse ox (spot-check og valgfri akklimatisering hele dagen og i søvn)
 • Fitnessalder (i app)
 • Body battery™ energiovervågning                  
 • Stressregistrering hele dagen                           
 • Afslapningspåmindelser         
 • Timer til afslappende åndedræt                      
 • Søvn (avanceret)
 • Søvnovervågning (søvnresultat og -indsigt) 
 • Hydrering (i garmin connect™ og i valgfri connect iq™ widget)
 • Helsesporing til kvinder (i garmin connect™ og i valgfri connect iq™ widget)
 • Health snapshot                   

Sensorer

 • Gps                    
 • Glonass            
 • Galileo              
 • Multi-frequency positioning 
 • Garmin elevate™ håndledsbaseret pulsmåler                         
 • Trykhøjdemåler                         
 • Elektronisk kompas                  
 • Gyroskop        
 • Accelerometer (beregner afstand for indendørstræning uden brug af fodsensor)             
 • Termometer  
 • Pulse ox akklimatisering         

Daglige smart-funktioner

 • Tilslutning: bluetooth®, ant+®, wi-fi®
 • Connect iq™ (urskiver, datafelter, widgets og apps til download)                
 • On-device connect iq™ store
 • Smart-notifikationer                
 • Tekstsvar/afvis opkald med tekst (kun android™)                 
 • Kalender          
 • Vejr                   
 • Ændring af indstillinger på ur i realtid via garmin connect™ app
 • Batterisparer - ur med lavt strømforbrug, der kan tilpasses                            
 • Musikstyring  
 • Afspiller musik                            
 • Musiklager: op til 2.000 sange
 • Find min telefon                        
 • Find mit ur      
 • Virb®-fjernbetjening                
 • Smartphone-kompatibel: iphone®, android™
 • Parres med garmin golf app  
 • Garmin connect™ mobile-kompatibel           
 • Garmin pay™ 

Sikkerheds- og sporingsfunktioner

 • Livetrack          
 • Gruppe-livetrack                       
 • Deling af livebegivenhed       
 • Hændelsesregistrering under udvalgte aktiviteter                
 • Hjælp                

Taktiske funktioner

 • Dobbelt koordinatsæt             

Aktivitetstrackerfunktioner

 • Skridttæller    
 • Aktivitetsindikator (vises på enheden efter en periode uden aktivitet. Gå et par minutter for at nulstille den)                
 • Automatisk mål (lærer dit aktivitetsniveau at kende og tildeler et dagligt mål for skridt)
 • Beregner forbrændte kalorier                          
 • Etager op         
 • Distance           
 • Intensitetsminutter                 
 • Trueup™ (ved brug af flere aktivitetstrackere på samme tid sammenflettes aktivitetsdata ved synkronisering)             
 • Move iq™ (registrerer og klassificerer automatisk aktivitetstype)                
 • Garmin connect ™ udfordringer app

Fitnessudstyr

 • Tilgængelige fitnessaktivitetsprofiler: styrke-, hiit-, konditions- og ellipsetræning, trappetræning, gang op ad trapper, indendørs roning, pilates og yoga
 • Pulstræning    
 • Styrketræningsplaner             
 • Hiit workouts 
 • Yoga træning 
 • Pilates træning                           
 • Træningsanimationer på skærmen                 
 • Automatisk tælling af gentagelser                  

Trænings-, planlægnings- og analysefunktioner

 • Pulszoner        
 • Pulsalarmer    
 • Pulsbaseret kalorieberegning                           
 • % af maksimal puls                   
 • % af hrr (maksimal puls minus hvilepuls)      
 • Restitutionsanbefaling           
 • Automatisk maksimal puls     
 • Hrv stresstest (måler din pulsvariation, mens du står stille i 3 minutter for at give dig et estimeret stressniveau; skalaen er fra 1 til 100, lav score angiver lavere stressniveau) (med pulsbælte - medfølger ikke)
 • Hr broadcast (overførsel af pulsdata via ant+™ til parrede enheder)          
 • Vejrtrækningsfrekvens (under træning) (med pulsbælte - medfølger ikke)
 • Gps-hastighed og -distance  
 • Brugerdefinerede skærme    
 • Brugerdefinerede aktivitetsprofiler                
 • Auto pause® (sætter ur på pause eller genoptager ur ud fra hastighed)    
 • Intervaltræning (indstil trænings- og hvileintervaller)          
 • Avanceret træning (opret brugerdefinerede træninger)     
 • Træningsplaner til download
 • Strømtilstande - batteriindstillinger, der kan justeres under en aktivitet  
 • Auto lap® (starter automatisk en ny omgang)                         
 • Manual lap      
 • Brugerdefinerede lap-alarmer                          
 • Varme- og højdeakklimatisering                      
 • Vo2 max (løb)
 • Vo2 maks. (terrænløb)           
 • Realtime stamina                      
 • Træningsstatus (se om du træner effektivt baseret på træningshistorik og formtrend)   
 • Træningsbelastning (din totale træningsbelastning for de seneste 7 dage estimeret på epoc)                   
 • Fokus på træningsbelastning
 • Aerob træningseffekt (måler en aktivitets indvirkning på din træningstilstand)                  
 • Anaerob træningseffekt        
 • Primær fordel (etiketter for training effect)
 • Forbedret restitutionstid       
 • Daglige foreslåede træninger
 • Brugerdefinerede alarmer    
 • Lydalarmer     
 • Sluttid               
 • Virtual partner® (træn mod en digital person)                        
 • Virtual racer™/aktivitetskonkurrence (konkurrer mod andre aktiviteter) 
 • Automatisk multisport (skift sportstilstand med 1 tryk)      
 • Multisport       
 • Baneguide      
 • Segmenter (live, garmin)       
 • Strava-funktioner (beacon, live-segmenter)
 • Tur-retur-ruteoprettelse (løb/cykling)          
 • Trendline™ ruteføring ud fra popularitet      
 • Touch- og/eller knaplås          
 • Genvejstaster
 • Automatisk rullefunktion (bladrer gennem datasider under en aktivitet) 
 • Aktivitetshistorik på uret       
 • Physio trueup

Løbefunktioner

 • Forudindlæste løbeprofiler: løb, baneløb, løbebånd, indendørs baneløb, trailløb, virtuelt løb, ultraløb
 • Gps-baseret distance, tid og tempo                
 • Løbedynamik (med running dynamics kompatibelt pulsbælte - medfølger ikke)
 • Vertikale udsving og ratio (graden af "op/ned-bevægelse" i dit løb og forholdet mellem vertikale udsving og skridtlængde) (med running dynamics kompatibelt pulsbælte - medfølger ikke)
 • Tid med jordkontakt (den tid i en løbebevægelse hvor foden er i jorden frem for i luften for at vise din løbesymmetri) (med running dynamics kompatibelt pulsbælte - medfølger ikke)
 • Skridtlængde (i realtid) (med running dynamics kompatibelt pulsbælte - medfølger ikke)
 • Kadence (antal skridt pr. Minut i realtid)      
 • Performance condition (sammenligner efter 6-20 minutters løb din form i realtid med dit gennemsnitlige formniveau)                            
 • Syretærskel (en analyse af tempo og puls estimerer tidspunktet for, hvornår dine muskler begynder at blive hurtigt trættere) (med pulsbælte - medfølger ikke)
 • Pacepro™ tempostrategier   
 • Løbetræningsplaner                
 • Løbsberegner
 • Fodsensor-kompatibel            

Golffunktioner

 • Forudindlæst med 42.000 baner på verdensplan                  
 • Distance til front, center og bagkant af greenen                    
 • Distance til layups og doglegs                           
 • Måler optageafstand (beregner nøjagtig afstand for slag et vilkårligt sted på ruten) 
 • Digitalt scorekort
 • Brugerdefinerede mål         
 • Stat tracking (antal slag, put pr. Runde, greens og fairways hit)                    
 • Garmin autoshot™                   
 • Komplet vektorkort                 
 • Automatiske courseview-opdateringer         
 • Manuel flagplacering               
 • Hazarder og banemål              
 • Pinpointer       
 • Playslike distance                      
 • Touch-targeting (berør målet på skærmen for at få vist afstanden til en position)             
 • Handicap scoring                       
 • Truswing™-kompatibel           
 • Rundetimer/odometer           
 • Kompatibel med automatisk kølleregistrering (kræver tilbehør)                  
 • Tilladt ved turneringer            

Outdoor-funktioner

 • Forudindlæste outdoor-profiler: vandring, indendørs klatring, bouldering, klatring, mountainbike, skiløb, snowboard, langrend, stand up paddleboarding, roning, kajak, surfing, jagt, jumpmaster, taktisk, kitesurf, windsurfing, snesko
 • Punkt til punkt-navigation     
 • Brødkrummespor i realtid      
 • Tilbage til start                           
 • Tracback®        
 • Ultratrac tilstand                       
 • Around me tilstand                   
 • Up ahead         
 • Højdeprofil     
 • Distance til destination           
 • Barometrisk udviklingsindikator                       
 • Climbpro™ opstigningsplanlægger                  
 • Trailløb auto climb                    
 • Vertikal hastighed                    
 • Total opstigning/nedstigning
 • Fremtidig højdeprofil              
 • Forudindlæste topografiske kort                     
 • Forudindlæste vej- og sporkort                        
 • Forudindlæste kort over skisportssteder     
 • Downloadable cartography support               
 • Basecamp™-kompatibel        
 • Gps-koordinater                       
 • Sight 'n go (naviger efter et punkt)                 
 • Arealberegning (via connect iq™)
 • Jagt-/fiskekalender (via connect iq™)
 • Projiceret waypoint          
 • Oplysninger om sol og måne (via connect iq™)
 • Xero™ positioner                      
 • Ekspedition gps-aktivitet       
 • Tides (via connect iq™)

Cykelfunktioner

 • Forudindlæste cykleprofiler: cykling, indendørs cykling, mountainbike, triatlon
 • Tids-/distancealarm (udløser alarm, når du når målet)        
 • Baner (konkurrer mod tidligere aktiviteter)
 • Cycle map (cyklespecifikke vejkort med ruteplanlægning) 
 • Mtb grit & flow                          
 • Cykelomgang og maksimum effekt pr. Omgang (med effektmåler - medfølger ikke)             
 • Konkurrer mod en aktivitet   
 • Ftp (funktionel tærskelstyrke) (med kompatibelt tilbehør)
 • Kompatibel med vector™ (med effektmåler - medfølger ikke)       
 • Kompatibel med effektmåler (viser effektdata fra kompatible tredjeparts ant™-aktiverede effektmålere)                       
 • Advanced vector support      
 • Varia vision™-kompatibel (in-sight display) 
 • Varia™ rearview-kompatibel (bagudvendt cykelradar)        
 • Varia™ smart-kompatibel (cykellygte)           
 • Understøttelse af hastigheds- og kadencesensor (m/sensor)                        

Svømmefunktioner

 • Forudindlæste svømmeprofiler: svømning i pool, svømning i åbent vand, svømning/løb
 • Svømmemålinger i åbent vand (distance, hastighed, antal svømmetag/hastighed, kalorier)                      
 • Svømmedata i bassin (længder, distance, tempo, antal svømmetag/-frekvens, kalorier)
 • Registrering af type af svømmetag (crawl, rygcrawl, brystsvømning, butterfly)                  
 • Drill-log   
 • Grundlæggende hviletimer (op fra 0)             
 • "gentag på" hviletimer            
 • Automatisk hvile                       
 • Tids- og distancealarm            
 • Tempoadvarsler (kun ved brug i svømmebassin)                   
 • Nedtælling starter                    
 • Svømmetræninger                   
 • Kritisk svømmehastighed      
 • Undervands håndledsbaseret pulsmåling    
 • Puls (realtid under hvile, interval- og sessionsstatistik under hvile og automatisk download af puls efter svømning)     ja (med hrm-tri ™, hrm-swim ™ og hrm-pro ™)

Aktivitetstrackerfunktioner til børn

 • Toe-to-toe™ challenges app  ja (valgfri connect iq toe-to-toe™ challenges app)

Tilslutning

 • Styring af smart trainer           
Details
 • Garmin Epix 2 White Titanium
 • USB data/ladekabel
Skriv din egen anmeldelse
Du bedømmer:Garmin Epix 2 Sapphire White Titanium
Din bedømmelse