Dette product er udgået – du bliver nu stillet videre til et tilsvarende produkt.

Garmin Forerunner 920XT

Storsælger fra Garmin. Det bedste multisport- og triathlon ur fra Garmin til dato.

Udsolgt
SKU
010-01174-10-konfig
Produktbeskrivelse

armin Forerunner 920XT  er afløser til den populære Forerunner 910XT. 

Versionen du læser om her, er uden HRM-Run pulsbæltet. Man kan godt bruge et ældre Garmin pulsbælte til 920éren og dermed spare lidt penge på denne version, men man går i så fald glip af de spændende Running Dynamics funktioner.

Garmin har taget det bedste i deres svømme-, cykel- og løbeprodukter og puttet det hele i én enhed. Kort fortalt er Forerunner 920XT en kombination af de bedste funktioner fra Garmin Swim, Garmin Edge 510, Garmin Forerunner 620, Garmin Vivofit og Garmin Fenix2 - og naturligvis krydret med nye spændende funktioner - læs mere om det længere nede i beskrivelsen. 

Garmin Forerunner 920XTer et rendyrket multisportsur og har man behov for et træningsur som giver de bedste betingelser for dataopsamling til hhv. svømning, cykling og løb, så er Forerunner 920XT en af de bedste løsninger på markedet.

Som altid når Pulsure.dk laver beskrivelser af nye spændende Garmin produkter, kommer der en oversigt over hvilke vigtige funktioner som er nye ift. forgængeren, og i dette tilfælde er det selvfølgelig Garmin Forerunner 910XT-HR vi tager udgangspunkt i.

 • Ny forbedret farveskærm
 • Indbygget aktivitetsmåler
 • Forbedret batteritid
 • Bluetooth og Wi-Fi support
 • Forbedrede multisportfunktioner
 • Running Dynamics (Kun med HRM-Run pulsbælte)
 • Løbemetronom
 • Mindre og lettere
 • Estimeret sluttid
 • Indbygget accelerometer
 • Skiftezone funktion med et tryk
 • Restitutionsfunktion (Kun med pulsbælte - tilkøb)
 • Vo2 Max estimat (Kun med pulsbælte - tilkøb)
 • Glonass satellit
 • Garmin Connect IQ
 • Og temmelig meget mere…

Garmin Forerunner 920XT er primært udviklet til triathlon, men da det ikke er alle som har interesse i en 920ér som vil benytte ALLE funktioner, har vi derfor valgt at dele denne beskrivelse op i flere emner - så kan man læse det som har relevans for netop ens behov:

 • Nyt design
 • Fælles funktioner
 • Svømning
 • Cykling
 • Løb
 • Bluetooth/Wifi-funktioner

Nyt Design:
Som altid når der lanceres nyt elektronik, er det altid mindre, lettere og bedre end forgængeren, og det er også tilfældet her. Garmin Foreunner 920XT er 15% lettere og 18% tyndere end Forerunner 910XT og det kan mærkes når man har det på. Det betyder at uret også kan benyttes som alm. dagligdags ur, da Garmin i modsætning til 910éren har inkluderet en urfunktion, hvor uret kan holde strøm i op til 4 måneder. 


På billedet ses Garmin Forerunner 620, 920XT, 910XT og Suunto Ambit 3 i nævnte rækkefølge - og som det ses fylder 920'eren ikke ret meget i højden. 

Der hvor der umiddelbart er den største forskel fra 910éren er skærmen. Ikke alene er det en lækker farveskærm, men under vores test af uret blev vi MEGET MEGET imponeret over hvor klart og skarpt alle informationer på skærmen fremstår. Uanset lysforhold (undtaget mørke, hvor det indbyggede backlight kan benyttes), står skærmen knivskarpt og med den høje opløsning på teksten skal man næsten være blind for ikke at kunne aflæse den - også i stærk sol. Uanset hvordan man vinkler skærmen under fx løb i højt solskin, står alle infomationer på skærmen knivskarpt - vi er postivt overrasket!.

Forerunner 920XT fås i 2 forskellige designs - en i rød/hvid, en i sort/blå og en i sort/sølv. 

Fælles funktioner:
Uanset hvilken sportsgren der vælges, er der en række funktioner som er fælles for uret.

Aktivitetsmåler
Forerunner 920XT har indbygget en aktivitetsmåler som man kender fra Garmin Vivofit. Det store display giver mulighed for lidt flere informationer, og aktivitetsmåler funktionen er delt op i 2 skærmbilleder. På selve ursiden kan man se hvor mange skridt der er tilbagelagt i løbet af dagen, ligesom man grafisk kan aflæse hvor langt man er nået i dages mål. Er man inaktiv over 1 time, skifter den grafisk visning af dagens aktivit til en inaktivitesmåler, som hvert 15 min øges. Uret giver tilmed en lyd- og vibratoralarm når man er inaktiv for længe. 

Aktivitetsmåleren overvåger også det samlede daglige kalorieforbrug, ligesom den som Vivofit og Vivosmart kan overvåge ens søvnrytme.

På selve aktivitetsmåler-skærmen som tilgås med et enkelt tryk, kan der ses hvor mange skridt der er gået, hvor mange % man har opnået af dagens mål, samt tilbagelagt distance.

Alle informationer kan overføres til Garmin Connect og Connect Mobile.

Bemærk at aktivitetsmåleren kan slås fra på urvisningen, ligesom den kan slås helt fra hvis man ikke ønsker at benytte sig af denne funktion.

Preload af GPS placering.
De fleste brugere af et GPS baseret træningsur, har prøvet at stå og vente på at få en brugbar satellit forbindelse. Det er med "Satellite Preloading" funktionen nu et overstået kapitel.

Funktionen virker ved at uret beregner hvor alle satelitter befinder sig de næste 7 dage - På den måde ved uret præcist hvor den skal "kigge" efter satellitterne og resultatet er at man i løbet af ganske få sekunder har et brugbart satellitfix.

Rent praktisk skal uret kobles til internettet via enten USB, wi-fi eller Bluetooth, og den beregner automatisk 7 dage frem i tiden hver gang du har oploadet et træningspas, eller hentet et program eller data til uret. Kommer man ud over de 7 dage, vil det tage "normal" tid for uret og finde de satellitter det skal bruge.

Beregningen er global, så det kræves ikke at man befinder sig samme sted som man sluttede sidst.

Batteritid
Batteritiden er ift. 910XT øget fra 20 timer til 24 timer med GPSén aktiveret, og uret har fået tilføjet en "Ultra-mode" funktion, som ved at reducere GPS fixpunkterne, forlænger batteritiden til 40 timer. Genialt hvis man deltager i ultra-events.

Garmin angiver 5 forskellige batteritider ift. hvad uret skal bruges til:

1. Som alm. ur, uden brug af Bluetooth og Aktivitetsmåler: 4 Måneder
2. Som alm. ur, med brug af Bluetooth og Aktivitetsmåler: op til 30 dage
3. Ultramode: Op til 40 timer
4. GPS Mode: Op til 24 timer
5. GPS+GLONASS: Op til 20 timer

Glonass satellit modtager.
Som en del andre Garmin produkter, understøtter 920éren også det russiske satellitsystem GLONASS (såvel som GPS systemet). GLONASS ligner på mange punkter det amerikanske GPS system, men pga. en anden placering af systemets satelitter på himlen, er GLONASS systemet en bedre løsning i tæt skov, og langs høje bygninger. Med både GPS og GLONASS aktiveret i uret, er man således sikret en optimal modtagelse af signalet, men dog på bekostning af en lidt kortere batteritid.

Restitutionsfunktion (Kun med pulsbælte - tilkøb)
Som på Foreunner 620 har 920XT også en indbygget restitutionsfunktion, som fortæller dig hvor lang tid der bør gå inden næste træningspas. Funktionen benytter desuden den indbyggede aktivitetsmåler til at overvåge ens aktiviteter mellem hver træningspas, og bruger derfor disse data i beregningen af den anbefalede restitutionstid.

Multisport funktion
Som nævnt tidligere er Forerunner 920XT-HR et ægte multisportsur, hvor man naturligvis kan skifte mellem flere sportsgrene, uden at stoppe uret. Man er ikke bundet af Garmin´s ideer om hvordan opsætningen skal være, idet man kan lave sin helt egen opsætning. Man kan lave den traditionelle Svøm/T1/Cykling/T2/Løb opsætning men deltages fx. i et adventure race, kan der laves en løb/ski/kajak opsætning, og der kan mellem hver gren indsætte en T-zone - Valget er brugerens, som det bør være i et ægte multisportsur. Skiftet mellem hver zone foregår så nemt som det kan være, nemlig med et tryk på en enkelt knap.

VO2 Max Estimering (Kun med pulsbælte - tilkøb)
Vo2 max er et udtryk for hvor god ens krop er til at optage ilt gennem dine lunger. Jo bedre form man er i, jo højere et Vo2 max tal vil man have. Elite atleter ligger på et tal på mellem 60-80 og utrænede personer ligger på ca. 25-40. Vo2 max er et vigtigt tal ift. at få en så præcis kaloriemåling som muligt, og Garmin bruger her FirstBeat teknologien til at estimere Vo2 Max tallet. Det kræver 10 min's træning med en brystsender (og det kan være hvilken som helst ANT+ brystsender - ikke nødvendigvis en HRM-Run som medfølger til HRM versionen af Forerunner 920XT).

Estimeret sluttid.
Estimeret sluttid er en ny funktion i Forerunner 920XT. Hvis man indtaster den distance man ønsker at tilbagelægge (sportsgren er underordnet), så kan du på displayet se hvor meget du mangler, såvel som din estimerede sluttid. Sluttiden beregnes ud fra dit aktuelle tempo, såvel som gennemsnitstempoet for den tilbagelagte distance. En ret genial funktion som giver mulighed for at ramme den ønskede sluttid helt præcist - og det virker!

Svømning:
Svømmefunktioner er baseret på funktioner fra Garmin Swim, men er i 920éren suppleret med en åbentvands funktion, hvor uret temmelig præcist kan beregne den tilbagelagte distance.

På 920éren kan man planlægge sin svømmetræning direkte på uret med såkaldte "brick-workouts", ligesom teknik øvelses delen er forbedret med en "drill-log", hvor man inden træningen kan bestemme hvor mange meter teknik der skal svømmes.

Inden hvert tekniksæt, kan "drill-loggen" aktiveres, og man kan løbende se hvor mange meter teknik der er svømmet. På den måde er det nemt at holde styr på hvor stor en del af træningen der er teknik og hvor stor en del der er aerob træning.

I åbent vand bruger 920XT GPS til måling af hastighed og distance, mens det indbyggede accelerometer bruges til frekvens og SWOLF score.

Der er i svømmedelen i alt 23 forskellige datafelter og vælge imellem som kan placeres på 4 skærmbilleder med op til 4 felter på hver side. Dertil kommer en Drill-log side, en pause side og en klokkeslæt side.

Cykling:
Som nævnt ovenfor indeholder Forerunner 920XT en Vo2 max estimering, men den kan laves således den kun gælder for selve cykeldelen hvis man samtidig benytter en watt måler - det giver en langt mere præcis estimering af Vo2 Max, og med den udvidede Vo2 max estimering, kan man få yderligere glæde af en wattmåler.

Filmes der med et Garmin Virb Elite, kan dette fjernstyres fra 920éren.

Garmin Vector og Vector S understøttes naturligvis fuldt ud, hvilket som i fx Edge 1000 giver mulighed for at se fordelingen af watt på højre og venstre pedal (ikke med Vector S). Watt målere er efterhånden ved at blive ret populære, og naturligvis understøtter Garmin 920XT alle ANT+ kompatible målere, dvs. som nævnt Garmin´s egen Vector og Vector S pedaler, Stages, Powertab, Quark, SRAM og formentlig også en del andre - blot det er ANT+, så kan den bruges til 920éren.

Der kan naturligvis tilkobles både ANT+ kompatible speed- og kadencesensorer til uret.

Den barometriske højdemåler er forbedret ift. 910éren, hvilket giver en langt mere præcis højdemåling. 

Der er i cykeldelen i alt 45 forskellige datafelter og vælge imellem, som kan placeres på 4 skærmbilleder med op til 4 felter på hver side. Dertil kommer en navigationsside, en Virtuel Partner side og en klokkeslæt side.

Løb:
Løbedelen i Forerunner 920XT-HRM er taget direkte ud af det populære løbeur Forerunner 620HRM.

De vigtigste funktioner er her Running Dynamics funktionen (Løbedynamik) som består af 3 forskellige funktioner, hvor løbekadence er baseret på en internt accelerometer i uret, mens de 2 andre funktioner leveres via et accelerometer i brystsenderen (Garmin HRM-Run Brystsender). Dvs. at disse 2 funktioner kun er tilgængelige hvis man benytter det nye Garmin HRM-Run pulsbælte fra 620/Fenix 2, eller fra HRM versionen af 920XT.

De 3 funktioner er (Kun med HRM-Run pulsbælte):

 • Løbekadence:
  - Giver antal skridt pr. minut og med løbekadencen kan du optimere din løbestil ved at sammenligne hastighed, kadence og puls, og på den måde finde din optimale løbekadence
 • Vertikal Oscillation:
  - Et lidt "langhåret" navn, men funktionen fortæller dig hvor meget din krop bevæger sig op og ned når du løber. Resultatet er et tal i centimeter. Jo mere rolig du kan holde din krop - jo mere effektivt løber du
 • Jordkontakt tid:
  - Denne funktion måler hvor længe din fod er på jorden inden du igen har afsæt til næste skridt. Resultatet er et tal i millisekunder

3 spændende funktioner som specielt "løbe-nørderne" vil elske at evaluere sine data med.

I øvrigt kan Garmin Forerunner 920XT også måle hastighed og distance, når der ikke er satellit modtagelse via det indbyggede accelerometer i uret - fx når der trænes på løbebånd.

Har man ikke behov for de 2 nye funktioner "Vertikal Oscillation og Jordkontakt", og har man et pulsbælte fra en andet Garmin produkt, så kan man købe versionen af Garmin Forerunner 920 uden brystsenderen.

En helt ny og spændende funktion er en "Løbe Metronom" - En løbemetronom giver dig kort fortalt mulighed for at holde den korrekte løbe kadence, ved hjælp af enten lyd, vibrator eller begge dele. Metronomen kan indstilles til mellem 120 og 240 "slag pr minut", og man kan så få et signal hvert 2, 3, 4 eller 6 slag hvorved man kan holde den korrekte takt.

Der er i løbedelen i alt 54 forskellige datafelter og vælge imellem, som kan placeres på 4 skærmbilleder med op til 4 felter på hver side. Dertil kommer en navigationsside, en Virtuel Partner side, en løbedynamik side og en klokkeslæt side.

Bluetooth/Wifi-funktioner
Forerunner 920 er som både Fenix 2 og Forerunner 620 udstyret med både Bluetooth 4.0 (BLE/Bluetooth Smart) og Wi-Fi funktion. Det gør det nemt at overføre data til/fra Garmin Connect/Connect Mobile, enten via en tilgængelig wi-fi forbindelse, eller via Bluetooth 4.0 fra en smartphone.

920éren er udstyret med Garmin Connect™ Mobile som giver brugeren mulighed for at dele sine data med andre - direkte mens det sker!

Med Forerunner 920XT kan man via en SmartPhone (medfølger ikke) dele alle sine data på turen på Garmin Connect, hvor dem man giver lov til at kigge med, kan se alle data i realtid - d.v.s. at ruten kan følges live på et kort - herunder også hastighed, tid, distance og højdemåling! Har man også tilsluttet en puls- og kadencemåler, kan disse data også deles.

Funktionen understøtter både iPhone (4s og nyere) og Android (Version 4.3 og nyere).

Man kan ligeledes dele sine data direkte på Facebook og Twitter, eller via SMS eller e-mail når aktiviteten er afsluttet.

Langt de fleste har deres telefon med ud på de lange ture, men for ikke at blive forstyrret, sætter man den ofte på lydløs. Med Forerunner 920XT kan du få SMS og e-mail beskeder direkte på skærmen mens der trænes, således at man nemt og med det samme kan få en vigtig besked om fx at skulle ringe hjem. Der kan ikke svares på beskeder og e-mails, de kan kun læses.

Man kan ligeledes se hvis telefonen ringer og hvilket nummer/navn der ringer.

Funktionen er ikke ment som en mulighed for at være online i alt hvad man foretager sig, men som en hjælp til få vigtige beskeder, opkald og e-mails igennem mens man træner.

Garmin Connect IQ:
Sidst men ikke absolut ikke mindst, så vil 920éren i en fremtidig opdatering (2015) kommer til at understøtte Garmin Connect IQ. Garmin Connect IQ giver 3. parts udviklere mulighed for at programmere og designe app's til Garmin Forerunner 920XT. Kort fortalt giver det fx en udbyder som Strava mulighed for at programmere specifikke datafelter, profiler, skærmbilleder osv. til 920éren, og på den måde gøre brugen af 920eren langt mere flexibel og interessant.

Testguruen DC Rainmaker har lavet en indledende test af Garmin Connect IQ som kan læses her (På engelsk):http://www.dcrainmaker.com/2014/09/garmin-connect-iq-apps.html(© Pulsure.dk 2016)

Details

Garmin Træningsfunktioner: (© Pulsure.dk 2016)

 • Valgfri screen-setup - vælg mellem 122 datafelter
 • Gennemsnitspuls (Kun med pulsbælte - tilkøb)
 • Pulszoner (Kun med pulsbælte - tilkøb)
 • Kalorietæller (Kun med pulsbælte - tilkøb)
 • Download løberuter fra internettet
 • Virtuel partner - løb om kap med dig selv
 • Se din træningsrute på satellitkort
 • Autolap funktion 
 • Autopause funktion 
 • Autoscroll funktion (aut. skift mellem display sider)
 • Multisportfunktion (Skift mellem sportsgrene med tryk på en knap)
 • T-Zone registrering
 • Intervaltræningsfunktion.
 • Vibratoralarm (Køb på Pulsure.dk)(Køb på Pulsure.dk)
 • Alarm for tid, distance, puls, kadence, kalorier, osv
 • Vo2 Max estimering (Kun med pulsbælte - tilkøb)
 • 1000 omgangstider
 • Pulsvisning i slag pr. minut (Kun med pulsbælte - tilkøb)
 • Pulsvisning i % af pulsreserven (Kun med pulsbælte - tilkøb)
 • Pulsvisning i % af maxpuls (Kun med pulsbælte - tilkøb)
 • Restitutionsanbefaling (Kun med pulsbælte - tilkøb)
 • Personlige rekorder
 • Tid i pulszoner (Kun med pulsbælte - tilkøb)
 • Og meget meget mere

Løbefunktioner:

 • 54 forskellige datafelter
 • 4 skærmvisninger med op til 4 datafelter på hver.
 • Running Dynamics (Løbedynamik) (Kun med HRM-Run - tilkøb)
 • Løbemetronom
 • Indbygget accelerometer (fodpod)
 • Estimeret sluttid
 • Virtuel Partner 
 • Omgangsalarm besked (definerbar)

Cykelfunktioner:

 • 45 forskellige datafelter
 • 4 skærmvisninger med op til 4 datafelter på hver.
 • Speed sensor support (Køb på Pulsure.dk)
 • Kadence sensor support
 • Wattmåler support (ANT+ målere)
 • Højre/Venstre balance fra Garmin Vector
 • Virb Elite remote
 • Barometrisk højdemåler

Svømmefunktioner:

 • 23 forskellige datafelter
 • 4 skærmvisninger med op til 4 datafelter på hver.
 • Strokemonitor (armtagstæller)
 • Svømmefrekvens
 • Drill Log (Teknik log) (Køb på Pulsure.dk)
 • Brick workouts
 • Type af svømmetag (Crawl, bryst, fly, ryg)
 • Pool-længder (Køb på Pulsure.dk)
 • GPS måling ved udendørssvømning
 • Samlet svømmedistance
 • Vandtæt til 50m

Aktivitetsmålerfunktioner:

 • Antal skridt
 • Dagligt mål
 • Inaktivitetsalarm (lyd + vibrator)
 • Inaktivitetsmåler
 • Forbrændte kalorier
 • Søvnovervågning
 • Data fra aktivtetsmåler indgår i restitutionsberegning
 • Grafisk visning af opnåede skridt ift. dagligt mål
 • % af dagligt mål

Højdemåler:

 • Premium barometrisk højdemåler (Køb på Pulsure.dk)
 • Stignings%
 • Fald%
 • Ruteprofil

GPS Funktioner:

 • 12 kanals GPS modtager
 • GLONASS modtager
 • Preload af satellit placering (GPS Fix på 2-3 sekunder)
 • GPS modtagelse ved svømning.
 • Ekstra følsom GPS modtager, der kan modtage signal i tæt skov og langs høje bygninger
 • 100 Waypoints

Trådløse funktioner:

 • Bluetooth 4.0 (iPhone 4s,5,5s,5c,6,6 Plus)
 • Bluetooth 4.0 (Android 4.3 eller nyere)
 • SMS, Mail og opkaldsinfo med BLE 4.0
 • Wi-Fi (Upload af data til Connect)
 • Garmin Connect Mobile
 • Garmin Connect Live

PC Funktioner:

 • Upload af træningsruter til uret
 • USB tilslutning
 • Alt software og datacradle medfølger

Urfunktioner:

 • 12/24 timers ur med alarm
 • To tidszoner
 • Stopur
 • Indikator for lavt batteriniveau

Muligt ekstraudstyr:

 • Fodpod (SDM4) - Til løbekadence eller indendørs træning
 • Combo Speed/Kadence sensor (ANT+) (til cykling)
 • Speedsensor (ANT+) 
 • Kadencesensor (ANT+)
 • 3. parts wattmåler (ANT+) (til cykling)
 • Garmin Vector wattmåler (til cykling)
 • Garmin Vector S wattmåler
 • HRM-Run Pulsbælte (Til pulsmåling)

Batteritider:

 • Som alm. ur, uden brug af Bluetooth og Aktivitetsmåler: 4 Måneder
 • Som alm. ur, med brug af Bluetooth og Aktivitetsmåler: op til 30 dage
 • Ultramode: Op til 40 timer
 • GPS Mode: Op til 24 timer
 • GPS+GLONASS: Op til 20 timer

Diverse:

 • Urstørrelse: Tykkelse: 12,7mm  
 • Vandtæt til 50m
 • Vægt 61 gram incl. batteri
 • Trykt dansk brugervejledning
 • 2 års garanti

(© Pulsure.dk 2016)

Details
 • 1 Stk. Garmin Forerunner 920XT valgt farve
 • 1 Stk. Data/Opladningscradle (USB)
 • Trykt dansk brugervejledning (Kun på Pulsure.dk)

(© Pulsure.dk 2017) 

Skriv din egen anmeldelse
Du bedømmer:Garmin Forerunner 920XT
Din bedømmelse