Garmin Fenix 7-serien

Garmin Fenix 7-serien

På denne side finder du alle 16 versioner Garmin Fenix 7-modellerne. 

Fenix 7-serien findes i tre forskellige størrelse og tre forskellige "udstyrsmodeller". Du kan læse meget mere om forskellene på de forskellige versioner og størrelser i teksten nederst på denne side. 

3 varer

Stigende orden
pr. side

3 varer

Stigende orden
pr. side

Garmin har i januar 2022 præsenteret en helt ny serie af lækre Fenix 7-ure. 

Fenix 7-serien erstatter Fenix 6 urene som de absolutte topmodeller i Garmins brede udvalg af multisports- og outdoor-ure. 

I denne kategori kan du se alle de fede Garmin Fenix 7 ure. 

Fenix 7 VS. Fenix 6

For at belyse alle de nye funktioner og forbedringer i Fenix 7, sammenligner vi med forgængeren, Fenix 6. 
Herunder kan du se de præcise forbedringer og nye funktioner i uret:

 • Længere batterilevetid
 • Ridsefast safirglas med solopladning
 • 300% bedre soloplader
 • Touchdisplay
 • Multiband GPS - mulighed for at modtage flere satellitsystemer på én gang
 • Ændr indstillinger i direkte direkte fra Garmin Connect app'en
 • Måling af real time udholdenhed 
 • HIIT workouts (AMRAP, EMOM, Tabata og brugerdefineret)
 • Visuel løbsberegner - forudser sluttid og pace
 • Mulighed for download af topografiske kort over hele verdenen
 • Forbedrede kort over skiområder med pistenavn og sværhedsgrad
 • Ny og forbedret generation 4 optisk pulsmåler
 • Indbygget lommelygte og løbelys (Kun i Fenix 7X)

Fenix 7


Forskellen på de forskellige Fenix 7-modeller

Ligesom det var tilfældet i Fenix 6-serien, kommer Fenix 7 også i tre forskellige størrelser:

 • Fenix 7S: 42 mm. i diameter
 • Fenix 7: 47 mm. i diameter
 • Fenix 7X: 51 mm. i diameter

Fenix 7

 

Herudover findes de i tre forskellige "udstyrsmodeller":

 • Fenix 7S/7/7X
 • Fenix 7S/7/7X Solar
 • Fenix 7S/7/7X Sapphire Solar

Her er det glasset og nogle enkelte funktioner som er til forskel.
De billigste Fenix 7 modeller er udstyret med et "almindeligt" Corning Gorilla Glass. Det er et stærkt glas, men det er ikke 100% ridsefast ligesom Sapphire glasset. 

Solar-modellerne er udstyret med et særligt Power Glass, som har indbygget soloplader. Dette forlænger batterilevetiden med 30-130% afhængig af hvordan uret bruges. Det gør det eksempelvis muligt at opnå en batterilevetid på 1 år på en Fenix 7X Solar i batterisparetilstand - uden Solar solopladning vil batterilevetiden være 90 dage i samme tilstand. 

Sapphire Solar modellerne er toppen af Fenix 7-serien. De er udstyret med et ridsefast safirglas, som tilmed har indbygget Solar soloplader i displayet. Her får man altså det bedste fra begge verdener. 
Derudover har Sapphire Solar urene nogle ekstra funktioner, som ingen af de andre ure har. 
De har dobbelt så stor hukommelse (32GB) og forudindlæste kort over hele verdenen. Herudover har de fået multiband-GPS, som gør det muligt for uret at benytte to GPS-modtagere samtidigt og dermed sortere i gode og dårlige signaler. Det er en teknologi, som hidtil kun har været tilngængelig for militæret, og det øger nøjagtigheden af urets GPS-målinger markant. 
Derudover er urets bezel (urkransen) lavet i titanium i stedet for rustfrit stål, som i de andre modeller. 

Du kan se de nøjagtige forskelle på de forskellige versioner herunder: 

 

Forskelle Fenix 7

 

Udover størrelsen er der forskel på batterilevetiden. Jo større uret er, des længere er batterilevetiden. 
Herunder kan du se en oversigt over batterilevetiden i de forskellige modeller. 

Batterilevetiden i Garmin Fenix 7

Batterilevetid Fenix 7

Batterielevetiderne "med sol" UDEN GPS aktiveret er betinget af brug hele dagen med 3 timer om dagen udendørs i omgivelser med 50.000 lux.
Batterielevetiderne "med sol" MED GPS aktiveret er betinget af brug udendørs i omgivelser med 50.000 lux. 

Sammenligner man batterilevetiderne med Fenix 6-serien er det meget tydeligt, at den indbyggede soloplader er blevet meget mere effektiv i Fenix 7-serien. Den er faktisk blevet hele 300% mere effektiv! 

På Fenix 7X uret i batterisparetilstand kan man eksempelvis forlænge levetiden fra 90 dage uden sol til helt op til 1 år med solopladning! 

Smartwatch tilstand bruges uret som almindeligt hverdagsur med aktivitetsmåler, smart notifikationer og bluetooth aktiveret. 

Batterisparetilstand er stort set alle andre funktioner end ur slået fra. Bluetooth, smart notifikationer, pulsmåler osv. er deaktiveret for at spare på batteriet. 

Kun GPS bruges under en aktivitet, hvor GPS er aktiveret. Man får ikke de mest nøjagtige GPS-målinger, da man kun benytter det klassiske GPS-system, men batterilevetiden er lang. 

Alle GPS-systemer benytter både GPS, GLONASS, Galileo og Beidu som alle er forskellige satellitsystemer. Det giver uret mange flere satellitter at pejle efter, og man får derfor mere præcise målinger af hastighed og distance, samt uret finder hurtigere signal. 

Alle GPS-systemer + multiband er tilgængelig på Fenix 7S/7/7X Sapphire Solar urene, og benytter urets dobbelte GPS modtagere, som gør det muligt for uret at sortere mellem forskellige GPS-signaler fra alle ovennævnte satellitsystemer. 
Her får man de mest nøjagtige målinger, man overhovedet kan forestille sig i et GPS-ur. 

Alle GPS-systemer + musik benytter både GPS, GLONASS, Galileo og Beidu  satellitsystemerne. Herudover er urets indbyggede musikafspiller aktiv med Spotify playlister eller MP3 filer på uret. 

I indstillingen Max batterilevetid med GPS skruer man lidt ned for præcisionen af GPS-målingerne og slukker for pulsmåleren på håndleddet, smarte notifikationer samt musikafspiller for at opnå en imponerende lang batterilevetid. 

Ekspeditionsmode bruges til de helt lange vandreture og andre outdoor-aktiviteter, som varer mange dage. Som udgangspunkt laver uret et GPS-fix hver time, men kan også indstilles til 15, 30, 45 eller 75 min. mellem hvert GPS fixpunkt. Når solen er gået ned, bliver GPS'en deaktiveret og pulsmåler, bluetooth samt aktivitetstracker er hele tiden slået fra for at opnå den imponerende lange batterilevetid.

Hvad laver Garmin Epix 2 her?

Det er et relevant og forståeligt spørgsmål. 
Samtidig med lancering af Fenix 7-serien, lancerede Garmin også nogle helt nye Epix 2 ure. De læner sig så meget op ad Fenix 7-serien, at det ville være en forbrydelse ikke at tage dem med i det fine selskab. 

Epix 2 ligner Fenix 7-serien, både på funktioner og udseende. Forskellen skal findes i displayet, hvor Epix 2 har et AMOLED display som kan vise levende animationer og urskiver med bevægelser. Displayet har en meget høj opløsning og krystalklare farver. Til gengæld har Epix 2 ikke soloplader i glasset, ligesom Fenix 7-serien har. 

Garmin Epix 2 har samme størrelse som den midterste Fenix 7, og måler 47 mm. i diameter. 

På Pulsure.dk finder du disse to versioner af Garmin Epix 2 til salg: 

Multiband GPS

Multiband-GPS

I Garmin Fenix 7S/7/7X Sapphire Solar urene finder du multiband-GPS. Det er første gang, at denne fede funktion har fundet vej til et Garmin ur.
Multiband-GPS data har hidtil kun været tilgængeligt til militært brug.
Multiband-GPS, også kaldet multiband-GNSS, gør det muligt for uret at modtage data fra to satellitsystemer samtidig, og derefter sortere i gode signaler og dårlige signaler.
I praksis øger det præcisionen af GPS-målingerne betragteligt, og man vil tydeligt kunne se på et kort i Garmin Connect efter endt aktivitet, at den opmålte rute er mere nøjagtig end nogensinde.

Måling af real time udholdenhed

En anden ny fed feature, som findes i alle Fenix 7 ure, er måling af udholdenhed i realtid. 

Det er en genial funktion, som populært sagt måler hvor meget benzin, man har tilbage i tanken. 
Funktionen virker under løb og cykling. Den fortæller hele tiden, hvor meget energi, man har tilbage, og hvor lang tid, man vil kunne fortsætte med en given hastighed. Sænker man hastigheden vil man se, at udholdenheden vil stige, og man vil kunne fortsætte længere tid. Hæver man hastigheden vil det modsatte ske. Du kan også se, hvor lang tid, du vil kunne opretholde i et tempo over din syregrænse. 

Funktionen er genial til at vælge det rigtige tempo på længere løbeture, så man bruger sine kræfter klogest, og undgår at gå sukkerkold. 

Indbygget musikafspiller med Spotify

Ligesom Fenix 6 urene, har alle Garmin Fenix 7 modeller også indbygget musikafspiller med pladser til masser musik. 

Uret er kompatibelt med offline Spotify playlister, så man kan downloade sine favorit-playlister direkte ned på uret, og høre dem uden at have sin telefon med. 
Har man ikke Spotify, kan man også lægge MP3-filer direkte ind på uret. 

Uret kan forbindes med alle bluetooth høretelefoner, og på den måde afspille musikken trådløst til dit headset helt uden du behøver at have en telefon med på løbeturen. 

Vi anbefaler varmt høretelefonerne fra danske Miiego til Fenix 7 urene. De er designet med sport for øje, har en fantastisk pasform og leverer fantastisk lyd. Se alle høretelefoner fra DANSKE MIIEGO HER

 

Lommelygte Fenix 7X

Indbygget lommelygte med løbelys i Fenix 7X

De største Fenix 7X ure har fået indbygget en sjov og innovativ funktion - nemlig lommelygte. 
Lygten er praktisk, hvis man skal finde rundt i mørket, lede efter noget i et mørkt rum eller blot har problemer med at finde nøglehullet til hoveddøren, når det er mørkt. 

Derudover fungerer lygten også som et smart løbelys, der både kan advare billister bagfra og forfra, og på den måde fungere både som forlygte og baglygte. 
Når man svinger armen fremad, lyser lygten hvidt, og når man svinger armen tilbage, lyser den rødt. 

Kort og hele verdenen og turn-by-turn navigation

Alle Garmin Fenix 7 modeller er enten udstyret med et fremragende forudindlæst europakort eller også kan det downloades gratis til uret efterfølgende (på alle ikke-Sapphire udgaver). 

Derudover har Fenix 7S/7/7X Sapphire Solar modellerne også indlæst topografiske kort over resten af verdenen. De har desuden en dobbelt så stor hukommelse på 32GB, sammenlignet med 16GB på de øvrige Fenix 7 ure, så der er plads til mere kortmateriale. 

De indlæste kort på Fenix 7 bliver løbende opdateret, og man skal således aldrig tilkøbe nyt kortdata til uret. Kortene har indlæst Garmins "popularitetsbaner" eller "trendlines"-data, hvilket viser, hvor det er mest populært at cykle og løbe overalt i verden. I praksis bruges det, når man skal beregne nye ruter. Her vil uret automatisk vælge de veje, hvor det er mest populært at dyrke den givne aktivitet. På den måde vil man altid blive ledt ud på de bedste cykelveje til cykling og de fedeste løbeveje til løb. Det er en genial funktion, som også ligger i Garmin Connect, når man selv tegner ruter på en computer. 

Når du har tegnet, downloadet eller fået uret til at lave en rute, bliver du også guidet igennem med en fantastisk turn-by-turn navigation. Fenix 7 fortæller dig, hvor og hvornår du skal dreje, og der kommer en lille advarsel op på uret, hvor man kan se svinget og distancen derhen. 

Et andet aspekt af kortet, som er blevet markant forbedret i Fenix 7-serien er pistekortene, som dækker over 2000 skisportssteder i hele verdenen. Deltajegraden og den praktiske brug af kortet er blevet langt bedre. Eksempelvis kan man nu se navne på alle pister, og farver som indikerer sværhedsgraden af skipisten. 

Garmin Pay kontaktløs betaling

Garmin Pay er blevet en ekstremt populær og efterspurgt funktion, så den har naturligvis også fundet vej til alle versioner af Fenix 7. Du kan nemt og hurtigt betale direkte med uret uden at have hverken betalingskort eller telefon med. 

Man indlæser sit betalingskort direkte på uret via Garmin Connect app'en og herefter kan man betale med uret, ved at indtaste en personlig pinkode og holde uret hen til betalingsterminalen. 

Du kan se en liste over DELTAGENDE DANSKE BANKER HER.

Konfigurér alle indstillinger i Fenix 7 nemt og hurtigt med din smartphone

På alle Fenix 7 ure er det muligt at foretage alle indstillinger, opsætninger og ændringer på uret direkte fra Garmin Connect app'en på en telefon, i stedet for at skulle gøre det på uret. 

Ændringer sker i samme øjeblik, som man foretager dem på telefonen. 

Denne fede nye funktion gør det langt nemmere og hurtigere at ændre i aktivitetsprofiler, skifte datafelter, lave nye urskiver og meget mere. 

Garmin Fenix 7-versioner

På Pulsure.dk finder du følgende 16 versioner fra Fenix 7-serien: 

Fenix 7S: 

Fenix 7:

Fenix 7X: