Garmin Edge 520 Bundle DEMO

Let og elegant cykelcomputer med GPS, Strava Segmenter , højopløseligt display og tonsvis af data, her inkl. pulsbælte samt speed/kadence sensor

Udsolgt
SKU
DEMO_16
Pris pr stk 2.248,00 DKK
Vejl. Udsalgspris 3.299,00 DKK
Produktbeskrivelse

Garmin Edge 520 Bundle cykelcomputer med puls-, kadence- og speedsensor er ikke som normalt hos Garmin en videreudvikling af en eksisterende model, men derimod er 520'eren designet helt fra "scratch".

Det har givet plads til en lang række nye funktioner, og selvom det ikke er videreudvikling af den populære Edge 510, så er det naturligvis den vi vil tage udgangspunkt i når vi skal kigge på de nye funktioner som 520'eren tilbyder.

BEMÆRK: DEMO MODEL - Har været ude og vende hos en kunde som har efter afprøvning af uret har returneret det. Uret er som nyt, og med helt ny og ubrugt brystsender. Uret kan derfor indeholde data fra tidligere brug.

Få Edge 520 leveret med detaljeret 2016 kort
Pulsure.dk tilbyder for et mindre beløb (DKK 150,-), at pre-loade hele Danmark (Bornholm undtaget) i en 2016 version til 520éren, således man ikke selv skal tænke over hvordan det skal gøres.

Bemærk at for at få plads på enheden til hele DK, er vi nødt til slette det org. basiskort, hvilket reelt set ikke har nogen praktisk betydning, da kortet er ubrugeligt i Europa.

Garmin Edge 520 findes i 2 forskellige versioner, og denne version er incl. puls-, kadence- og speedsensor. Har man disse fra et tidligere Garmin produkt, kan man med fordel spare lidt penge og købe versionen uden HER

De vigtigste nyheder i Garmin Edge 520 er følgende:

 • Forbedret display - specielt i sollys
 • Understøtter Strava segmenter
 • Basiskort
 • Download kort til enheden
 • Telefon- og SMS notifikationer
 • Recovery vejledning
 • Vo2 max estimering
 • FTP Tracking og test
 • Personlige rekorder
 • Cycling Dynamics (Kun Med Vector 2 og 2S)
 • Understøtter Garmin Varia lys & radar
 • FE-C hometrainer support
 • Tid i træningszoner
 • Shimano Di2 support

Generelt er 520'eren et væld af fede funktioner, og skulle vi beskrive dem alle her, så ville det tage flere dage og læse vores beskrivelse igennem. Vi vælger derfor primært at fokusere på de nye funktioner i Egde 520 - Resten af funktionerne kan ses under fanebladet "funktioner".

Garmin Edge 520 er fysisk mindre end 510'eren, og et af de kritik punkter der har været på 510'eren, er at skærmen har været svær at aflæse i sollys, medmindre baggrundslyset var aktiveret (med deraf væsentlig kortere batteritid). Det er der i 520'eren rettet op på, således skærmen fremstår knivskarpt under alle forhold.

Garmin har valgt at 520'eren udelukkende skal betjenes via knapper på side/bund, og selvom det umiddelbart virker som et tilbageskridt ift. den trykfølsomme skærm i Edge 510, så fungere denne løsning rigtig godt under alle forhold.

Der er mulighed for at hente tonsvis af informationer ud af Garmin Edge 520, og der kan på hver af de 5 tilgængelige datasider være op til 10 datafelter - herudover er der datasider med kort, kompas, højdekurve, Virtual Partner og Cycling Dynamics. Så uanset hvor krævende ens behov for data undervejs er, så burde Edge 520 kunne dække det så rigeligt. I alt er der 112 forskellige datafelter til rådighed (Incl. Di2 og Watt måler felter).

Bemærk i øvrigt at Edge 520 har barometrisk højdemåler, men angivelse af stignings% med decimaler.

Kortfunktion
Garmin Edge 520 HRM tilbyder en kortfunktion, men lad os slå fast med det samme, at det ikke er en kortfunktion som vi kender det fra andre Garmin Edge med kortfunktion, idet Edge 520 ikke tilbyder turn-by-turn navigation, ligesom man ej heller kan indtaste en adresse og bliver få lagt en rute. Fra fabrikken kommer Edge 520 med et såkaldt "basemap", hvor der i Danmark stort set kun er motorveje og store hovedveje, og kortet er i vores optik reelt ubrugeligt. Man kan så selv lave (eller downloade andres) rute i Garmin Connect, og overføre til 520éren - Denne rute vil blive lagt som et "brødkrummespor" oven på basiskortet, og man kan således se hvilken vej man skal køre (forudsat de valgte veje er på kortet).

Det lyder umiddelbart ikke særlig attraktivt, men ift. den rutevisning som blev tilbudt på Edge 510, er det et kæmpe fremskridt, da der nemlig er en ekstra mulighed for at tilføje detaljer til kortet på 520éren. Man kan selv overføre kortdata fra fx OpenStreetMap, men det er begrænset plads på enheden, så det er kun muligt at overføre dele af fx Danmark til enheden.

Strava Segmenter
Edge 520 er kompatibel med Strava Live-segmenter og med i prisen er omfattet en to-måneders prøveversion af Strava Premium*. Med dette medlemskab kan man automatisk synkronisere stjernemarkerede Strava-segmenter med Edge 520, således man direkte feedback på turen. Man får også besked om start og slut på segmenter og ranglisteplaceringer, når du har fuldført segmentet. Efter de 2 måneders prøvetid, kan der via www.strava.com tilkøbes et abonnement på Strava Premium som pr. 1/9-15 koster $59,- pr år - dvs. ca. DKK 400,- om året.

Der kan naturligvis også køres Garmin segmenter som det kendes fra Edge 1000.

*Gælder kun for nyoprettelse af Strava konto.

SMS og telefon support
Langt de fleste har deres telefon med ud på de lange ture, men for ikke at blive forstyrret, sætter man den ofte på lydløs. Med Garmin Edge 520 kan du få SMS og e-mail beskeder direkte på skærmen mens du kører, således at du nemt og med det samme kan få en vigtig besked om fx at skulle ringe hjem. Der kan ikke svares på beskeder og e-mails, de kan kun læses.

Du kan ligeledes se hvis telefonen ringer, og hvilket nummer/navn der ringer.

Funktionen er ikke ment som en mulighed for at være online i alt hvad man foretager sig, men som en hjælp til få vigtige beskeder, opkald og e-mails igennem mens man træner.

Funktionen overføre data via Bluetooth 4.0, og det fungere upåklageligt, men dog foreløbig kun til iPhone 4s eller nyere, eller Android telefoner med version 4.3 eller nyere installeret.

VO2 Max Estimering
Vo2 max er et udtryk for hvor god din krop er til at optage ilt gennem dine lunger. Jo bedre form du er i, jo højere et Vo2 max tal vil du have. Elite atleter ligger på et tal på mellem 75-95 og utrænede personer ligger på ca. 20-40. Vo2 max er et vigtigt tal ift. at få en så præcis kaloriemåling som muligt, men er også et tal for hvor god form man er i.

Cykel dynamik

Cykel dynamik eller "Cycling Dynamics" er et funktion som er tilgængelig ved brug af et sæt Garmin Vector 2 pedaler. Men vigtigst er det at Edge 520éren understøtter brugen af disse pedaler. Man kan læse mere om Vector 2 og Cycling Dynamics via DETTE LINK

FTP
FTP står for ’Functional Threshold Power’ og kan kort forklaret som det antal watt hvor man kan køre i 1 time uden at miste ydeevne. Sammenlignet med pulsmåling kan ens FTP sammenlignes med træning på den anarobe tærskel.

Som bruger af en wattmåler er det uhyre vigtigt at vide hvad ens FTP er, da den er basen for hele ens træningsplanlægning idet den definerer ens watt-zoner. FTPén flytter sig hele tiden (modsat pulsen), når der sker positive/negative ændringer i ens form, så derfor kræver brug af FTP en FTP test med jævne mellemrum. Også her skiller Edge 520 sig ud, idet den har indbygget en FTP test, således man uden problemer jævnligt kan tage en test, og dermed løbende optimere brugen af sine wattmåler pedaler.

Personlige rekorder
Når man har afsluttet en tur, viser Edge 520 eventuelle nye personlige rekorder som er sat på den pågældende tur. Personlige rekorder omfatter den hurtigeste tid på en standard distance (5-10-25-50-100km), den længste tur eller den største stigning.

Restitutionsanbefaling

Som på en del af Garmins løbeure, har Edge 520 nu også fået restitutionsmåling. Efter end træning (kun med pulsbælte), anbefaler Edge 520 hvor lang tid der skal gå inden man sætter sig på cyklen igen, for at få mest muligt udbytte af ens træning. Anbefalingen er naturligvis kun vejledende, men en rigtig god rettesnor for hvornår kroppen er klar til at drage fordel af endnu et træningspas.

Garmin Varia
Edge 520 understøtter de nye lygter og cykelradar Garmin Varia, som er en serie af intelligente cykelygter og "ryg" radar (som advarsel mod bagfra kommende kørertøjer). Læs mere om disse andet sted på Pulsure.dk

FE-C understøttelse
Garmin Edge 520 understøtter også FE-C (Fitness Equipment Control) standarden som gør det muligt for apps og enheder at indstille watt og andre parametre på en Hometrainer. Kun et mindre udvalg af hometrainere understøtter denne funktionalitet, men der vil helt sikkert komme et væld af hjemmetrænere med denne funktion. Pt. er har både Tacx, Wahoo (KICKR) & Bkool enheder der undstøtter FE-C

Brugen af en hometrainer med FE-C kunne fx give følgende muligheder sammen med Edge 520 HRM

 • Kør en tidligere aktivitet: Find en tidligere aktivitet i hukommelsen, og kør denne rute igen, samtidig med at hjemmetræneren simulere højdeforskelle og hældning i realtime.
 • Følg en rute: Dette giver dig mulighed for at køre en downloadet rute (fx lavet på Garmin Connect), samtidig med at hjemmetræneren simulere højdeforskelle og hældning i realtime.
 • Følg en træning: Dette giver dig mulighed for at køre en downloadet træning (oprettet på Garmin Connect), hvor ens hometrainer automatisk vil ændre modstanden for hvert segment af træningen.
 • Angiv modstand: Dette vil give hometraineren en given modstand.
 • Angiv watt modstand: Sæt en fast watt værdi (fx. 225W) og hometraineren vil holde denne modstand.

Shimano Di2 support
Garmin Edge 520 tilbyder Shimano Di2 support direkte på skærmen. Her kan man se hvor meget strøm der er tilbage på batteriet samt hvilket gear man kører i på hhv. for- bagskifter. Der er i alt 4 data felter, hvoraf det ene datafelt er en samlet oversigt over alle 3 funktioner.

For at kunne overføre data trådløst fra Di2 gruppen, skal man bruge en Shimano D-Fly wireless unit. Den kan tilkøbes øverst på siden til en attraktiv pris i samkøb med Edge 520.

Funktionen giver dig et unikt overblik over både strøm og gearvalg.

(© Pulsure.dk 2016)

Details

Garmin Cykel Træningsfunktioner:(© Pulsure.dk 2015)

 • Valgfri screen-setup - vælg op til 10 datafelter på fem skærme med AutoScroll
 • 112 forskellige datafelter
 • Pulsvisning i slag pr. minut
 • Pulsvining i % af maxpuls
 • Restitutionsanbefaling
 • Træningszoner
 • Gennemsnitspuls 
 • Måler hastighed
 • Pulsbaseret kalorietæller
 • Temperaturmåler
 • Måler distance
 • Pace alarm
 • Tid/distance alarm
 • Intervaltræningsfunktion
 • Download cykelruter fra Garmin Connect  (Brødkrumme-navigation)
 • Virtuel partner med % justering
 • Konkurrer mod tidligere træningspas
 • Garmin Segment Race
 • Strava Segment Race (Kræver Strava abonnement efter 3 mdr's brug)
 • Se din cykelrute på Google Earth
 • Autolap funktion - indstil dine laps på enten tid, distance eller position, og Edge 520 laver selv mellemtid
 • Autopause funktion - registrerer Edge 520 at du ikke bevæger dig - f.eks pga. pause, rødt lys eller lign, standser uret selv din måling og genoptager automatisk når du starter igen
 • Auto-scroll
 • Mulighed for tilslutning af kadencesensor (medfølger)
 • Kan lagre op til 200 POI'er
 • Kompatibel med ANT+ watt målere. (ikke inkluderet)
 • Kompatibel med ANT+ speed- og kadencesensor (medfølger)

GPS Funktioner:

 • 20 kanals GPS modtager med Satellite-preload.
 • Glonass satellit modtagelse
 • Ekstra følsom GPS modtager, der kan modtage signal i tæt skov og langs høje bygninger
 • Garmin Satellite Pre-loading
 • Virtual Partner
 • Virtual Racer
 • Tilbage til start funktion
 • GPS-Kompas 
Live funktioner:
 • Alle Live funktioner er betinget af opkobling via iPhone eller Android telefon (medfølger ikke)
 • Livetracking af rute
 • Livetracking af tid, distance, hastighed
 • Livertracking af puls 
 • Livetracking af kadence 
 • Download af rute on location 
 • Upload af data til Garmin Connect 
 • Upload af data til Facebook
 • Vejrudsigt
 • Download af Strava segmenter

Wattmåler Funktioner:

 • Understøtter wattmålere med ANT+
 • FTP 
 • FTP Test
 • Cycling Dynamics (Kun med Garmin Vector 2)
 • FE-C Hometrainer support

Rute Funktioner:

 • Download af ruter fra Garmin Connect
 • Segment-Racer funktion 
 • Basemap
 • Mulighed for upload af OSM kort.

Shimano Di2 Funktioner:
(Kræver Shimano D-Fly boks - tilkøb) 

 • Batteri niveau
 • Forskifter position
 • Bagskifter position

SMS, telefon & E-mail:
(Kræver smartphone - medfølger ikke) 

 • Modtag SMS notifikationer
 • Modtag E-mail notifikationer
 • Modtag besked om omkald

Data/PC Funktioner:

 • Bluetooth Smart (4.0)
 • Garmin Connect Live
 • USB tilslutning/Opladning
 • PC/Mac kompatibel
 • Trådløs overførsel af data til SmartPhone

Højdemåler Funktioner:

 • Barometrisk højdemåler
 • Vertikal hastighed (op & ned), gennemsnit og maks
 • Manuel eller GPS kalibering
 • Stignings% med 0.1% interval
 • Grafisk højdekurve på skærmen
 • Gennemsnitsstigning
 • Antal højdemeter (op/ned)

Urfunktioner:

 • 12/24 timers ur med alarm
 • To tidszoner
 • Dato og ugeindikator
 • Stopur
 • Indikator for lavt batteriniveau

Diverse:

 • Størrelse 49x73x21mm
 • Skærmopløsning: 200x265 pixels
 • Vægt 60 gram incl. batteri
 • Op til 15 timers brug på én opladning
 • IPX7 vandtæt (op til 1m vand i 30 min)
 • Hukommelse: 180 timers træning
 • Temperaturmåler
 • Trykt Dansk brugervejledning
 • 2 års garanti

Ekstraudstyr:

 • Fjernbetjening
 • Shimano Di2 D-Fly boks
 • Garmin Varia produkter
 • Garmin Vector 2
 • Garmin Vector 2S
 • Siliconecover
(© Pulsure.dk 2016) 
Details
 • 1 stk. Garmin Edge 520
 • 1 stk. forudindlæst basiskort
 • 1 stk. Garmin HRM3 pulsmåler
 • 1 stk. Garmin Speed sensor 
 • 1 Stk. Garmin Kadence sensor 
 • 1 stk. Garmin Out Front monteringsbeslag (ny model)
 • 2 stk. Quarter-Turn monteringssæt
 • 1 Stk. håndledsrem
 • USB-kabel (dataoverførsel & opladning)
 • Trykt dansk brugervejledning (Kun på Pulsure.dk)
(© Pulsure.dk 2016)
Skriv din egen anmeldelse
Du bedømmer:Garmin Edge 520 Bundle DEMO
Din bedømmelse