Garmin Edge 1030 Bundle Topo Pro DK

Topmodel fra Garmin med automatiske ruteforslag, virtuelle Strava live segmenter , direkte tekstbeskeder mellem ryttere, svar på smart notifikationer og meget mere. Bundle pakke inkl. HRM3 pulsbælte, kadence sensor, speed sensor og Garmins Topo Danmark Pro V4 kort. 

Udsolgt
SKU
010-01758-11+Topo kort
Ean
753759173777
Pris pr stk 4.349,00 DKK
Vejl. Udsalgspris 6.298,00 DKK
Produktbeskrivelse

Garmin Edge 1030 Bundle cykelcomputer med GPS byder på en lang række nye spændende funktioner som forbedret Strava opkobling, kæmpe 3.5" skærm med høj opløsning, 20 timers batteritid og Crash detection funktion. 

Bundle betyder at der i pakken, udover en Edge 1030, medfølger pulsbælte og et sæt med magnetløse speed- og kadencesensor.
Topo Pro DK betyder, at der medfølger Garmins topografiske Danmarkskort på et Micro-SD kort, som kan sættes i enheden. 

Edge 1030 afløser Edge 1000 der er udgået af produktion og ikke længere kan skaffes.

Garmin tilbyder som altid 2 forskellige versioner af Edge 1030 - en Edge 1030 og en Edge 1030 Bundle. Fælles for begge versioner er at der medfølger monterinsbeslag, in-flush mount, trykt dansk brugervejledning (kun på Pulsure.dk) og USB-kabel, mens der i Bundle versionen (denne pakke) yderligere er tilføjet en Garmin HRM3 Sofstrap pulsmåler, en magnetløs kadence- og speedsensor - i løs vægt koster disse ting ca. 900,-, så der er gode penge at spare ved at købe Bundle versionen. Har man en puls-, kadence- eller speedsensor fra et Garmin produkt, kan disse også benyttes til Edge 1030, og denne version af Edge 1030 er derfor det oplagte valg.

Som altid på Pulsure.dk tager vi udgangspunkt i den foregående model (Edge 1000), og her bringer Garmin Edge 1030 følgende spændende nyheder på banen (eller landevejen): 

 • Forbedrede ruteforslag baseret på andres valg
 • Op til 20 timers batteri tid
 • Crash Detection
 • 3.5" skærm mod 3.0" skærm i Edge 1000
 • Direkte besked mellem brugere
 • Find dine venner funktion
 • Besvar SMS direkte på skærm (kun Android)
 • Forbedret Strava forbindelse via Connect IQ
 • Forbedrede Strave Live segmenter
 • Training Peak forbindelse via Connect IQ
 • Forbedret turn-by-turn navigation
 • Ny in-flush mount
 • Gruppe-tracking (Findes også i Edge 820)
 • Forbedrede Garmin Connect IQ funktioner
 • Fysiologisk træningsevaluering

Det er en række mindre forbedringer, der samlet set gør Garmin Edge 1030 til den mest kraftfulde og komplette cykelcomputer der er tilgængelig på markedet pt. (Sept. 2017).

Edge 1030 understøtter naturligvis alt relateret cykeltilbehør som Garmin har i sin portefølje, dvs. kadencesensor, speedsensor, Vector 1-2 & 3 wattmåler, pulsmåler,Varia Radar, Varia lygter, Edge Remote, men der er også en del nyt tilbehør som vil være beskrevet længere nede i denne beskrivelse af Edge 1030.

Topodanmark Pro V4 kort.
Kortet er Ikke alene meget detaljeret, men der er også højdekurver på.

Det topografiske kort er optimeret til brug i Garmin's enheder og passer derfor perfekt til Garmin 1030, hvor det specielt for MTB brugere, vil give helt nye muligheder - Alle de små spændende skovstier er med på kortet, og det betyder at MTB folket får helt nye muligheder for planlægning af ruter - Ligeledes kan man se højdekurver på kortet, således du altid præcist kan se hvor du befinder dig.

Kortet er nu "routable", dvs. der kan planlægges ruter fra A til B direkte på den enhed du bruger kortet på, og herefter få "Turn-By-Turn" navigation til den valgte destination.

Foruden skovstier, bygninger, grusveje, vandløb og vegetation, indeholder det Topodanmark Pro også detaljerede dybdekort over 80 søer i danmark.

Forbedret batteritid
Batteritiden på Edge 1030 er forbedre med 30% svarende til ca. 5 timer, således at der nu kan opnås en samlet batteritid på 20 timer. Der er flere og flere ryttere som dyrker ekstrem-cykling, hvor netop en ekstra lang batteri tid er afgørende for at projektet lykkedes, enten pga. meget lange etaper, eller fordi der ikke er mulighed for opladning undervejs.

Meeen… det stopper ikke her !

Sammen med Edge 1030 har Garmin lanceret en speciel batteripakke, hvor man via det out-fron mount der følger med i batteripakken, kan montere et ekstra batteri direkte under enheden på samme mount, og når både batteri og Edge 1030 er monteret her, oplades Edge 1030 løbende undervejs, og batteritiden kan dermed fordobles og der kan opnås op til 40 timers batteritid - det burde dække behovet hos de fleste. 

Ruteforslag
Som på både Edge 1000 og Edge 820, har Garmin Edge 1030 en indbygget rute-forslags-generator, som på baggrund af ønske om distance forslår 3 forskellige ruter med udgangspunkt i den øjeblikkelige position. Når ruten skal vælges fremgår både distance og højemeter på de 3 ruter i oversigten.

I Edge 1030 er funktionen udbygget, således den tager højde for andre rytters valg af rute. Det er således en slags "heatmap" (mest populære ruter), som Edge 1030 tager med i sin beregning af de 3 ruteforslag, således man er sikret at få forslået den bedste og mest optimale rute.

Det giver god mening at holde de 3 ruteforslag oppe imod andre brugeres erfaringer således man ikke ender på veje der reelt set ikke er egnet til at cykle på, eller fx steder hvor vejen er fravalgt pga. dårlig stand der ikke er egnet til at cykle på.

Derudover kan man nu vælge om ruten skal være en landevejs- eller MTB rute, og det er således en særdels stærk forbedring af funktionen ift. Edge 1000.

Direkte besked mellem brugerne
På Edge 1030 kan brugerne af Edge 1030 sende forudindtastede beskeder til hinanden der kommer frem direkte på displayet. Det kan være beskeder som "Jeg er der om 5 minutter", eller "Jeg er punkteret, fald tilbage til mig". Brugen af beskedfunktionen kræver at begge brugere har en mobiltelefon koblet til enheden, så det er en slags simpel SMS funktion der kan betjenes direkte fra det store display på Edge 1030.

I samme boldgade er funktionen hvor man kan besvare "rigtige" SMS'er fra familie, venner og bekendte direkte på displayet (dette gælder kun på Android). Her er det igen forudindtastede beskeder der kan vælges - lidt i stil med når man ønsker at afvise et opkald på en SmartPhone med en SMS besked.

Større og bedre skærm
Edge 1030 er i fysisk størrelse 98% identisk med Edge 1000 (den er 1mm tyndere og 2mm højere), men til gengæld er pladsen udnyttet langt bedre idet skærmen er vokset med 17% og er nu oppe på 3.5", samtidig med at opløsningen på displayet er steget tilsvarende. Det øgende skærmstørrelse er opnået ved at mindske stykket mellem skærmen og kanten.

Størrelsen på Edge 1030 er 5.9x11.4x1.9 cm

In-Line Flush Mount
I kassen med Edge 1030 medfølger der en ny type monteringsbeslag som Garmin kalder In-Line Flush Mount. Ideen med dette mount er at cykelcomputeren er i højde med styret og således forbedrer aerodynamikken på cyklen. Sammen med det nye In-Line Flush Mount finder man også det traditionelle quarter-turn mount til styret.

Optimerede Strava funktioner
Strava er langtsom men sikkert ved at været den absolut største cykelapp/community, og her holder Edge 1030 sig heller ikke tilbage. Der kan deles og downloades ruter fra Strava direkte på enheden, hvor man også kan vælge sine favorit Strava-Segmenter. Funktionen med Strava Live Segmenter er yderligere forbedret, idet man nu kan måle realtime i sek ift. den kørte distance, ligesom Edge 1030 gør opmærksom på hvis der er meget populære segmenter i nærheden (eller på) af den planlagte rute.

Turn-By-Turn navigation
Som forgængerne Garmin Edge 800, Edge 810 og Edge 1000 tilbyder Edge 1030 naturligvis også Turn-by-Turn navigaton, hvilket betyder at man på ruten bliver guidet med hvornår man skal dreje for at nå frem til den planlagte destination. Funktionen er yderligere forbedret i Edge 1030, idet man nu også får besked hvis vejen har en skarpt sving - dvs. at man skal reelt set blive på den pågældende vej, men man advares om at man forude skal være opmærksom på vejens forløb.

Crash detection
Funktionen blev først indtroduceret i Garmin Edge 1000 Explorer, og er siden kommet med i også Edge 820. Funktionen har mange flere navne som fx Incident decetion, uhelds hjælp osv, men den grundlæggende ide med funktion i Edge 1030 er at enheden selv tilkalder hjælp, hvis man styrter og ikke selv kan komme på cyklen igen (hvis man fx ligger bevidstløs i en grøftekant).

I Edge 1030 er der indbygget et accelerometer, der kan mærke hvis man styrter. Hvis det sker og man ligger hjælpeløs i en skov eller en grøft, sender enheden en advarsel med din position til en valgfri kontakt, via bluetooth forbindelsen til Smartphone (Medfølger ikke). Når alarmen bliver udløst, udsender både smartphone og enhed en højlydt advarsel og man har derefter 30 sek. til at annullere den, hvis man ikke har brug for hjælp. Særdeles velgenet til alle de som cykler alene på landevejen og i skoven, og gerne vil være sikker på at blive fundet hvis uheldet skulle være ude.

Fysiologisk træningsevaluering
Som på de nyere løbeure som fx Forerunner 935 og Fenix 5 serien, har Garmin også opdateret de fysiologiske evalueringsfunktioner i Edge 1030, således at du efter et træningspas kan kigge på bla. Vo2 Max, Træningsload, restitutionstid & FTP. Alle data præsenteres grafisk direkte på displayet når en træning (eller løb) afsluttes.

Diverse funktioner
Garmin Edge 1030 indeholder et komplet kort over hele Europa og kortet indeholder navigerbare veje og cykelstier, højdedata, interessepunkter og adressesøgning og giver mulighed for turn-by-turn navigation, da de fleste adresser i Europa kan findes. Kortet kan løbende opdateres uden omkostninger.

De fleste brugere af en ældre GPS baseret træningsenhed, har prøvet at stå og vente på at få en brugbar satellit forbindelse og Edge 1030 har ligesom de andre nyere Edge cykelcomputere "Satellite Preloading". Funktionen virker ved at Edge 1030 beregner hvor alle satelitter befinder sig de næste 7 dage - På den måde ved den præcist hvor den skal "kigge" efter satellitterne og resultatet er at du i løbet af ganske få sekunder har et brugbart satellitfix.

Rent praktisk skal Garmin Edge 1030 kobles til internettet via enten USB, Wi-Fi eller Bluetooth, og den beregner automatisk 7 dage frem i tiden hver gang du har oploadet et træningspas, eller hentet et program eller data til uret. Kommer du ud over de 7 dage, vil det tage "normal" tid for Edge 1030 og finde de satellitter den skal bruge.

Udover ovenstående funktioner, så har Edge 1030 alle de kendte funktioner fra Garmin Edge serien:

 • Smart Notifikationer
 • Live Tracking
 • Sattelite Pre-load
 • 5 sider med op til 10 datafelter på hver side
 • Barometrisk højdemåler
 • Garmin Connect™ Mobile
 • Wattmåler support (ANT+) - Fx Garmin Vector
 • Over 100 forskellige datafelter
 • Puls- og kadencemåling (kræver pulsbælte og kadencemåler)
 • Intervaltræning
 • Autolap og Autopause
 • Glonass Satellitmodtagelse
 • TemperaturmålingCopyright 2017  - Pulsure.dk

Details

Garmin Cykel Træningsfunktioner:

 • Valgfri screen-setup - vælg op til 10 datafelter på fem skærme med AutoScroll
 • 98 forskellige datafelter
 • Pulsvisning i slag pr. minut  (Kun med pulsbælte, medfølger ikke)
 • Pulsvining i % af maxpuls  (Kun med pulsbælte, medfølger ikke)
 • Gennemsnitspuls  (Kun med pulsbælte, medfølger ikke)
 • Måler hastighed
 • Pulsbaseret kalorietæller  (Kun med pulsbælte, medfølger ikke)
 • Temperaturmåler
 • Måler distance
 • Pace alarm
 • Tid/distance alarm
 • Intervaltræningsfunktion
 • Download cykelruter fra Garmin Connect (evt. via Livetracking)
 • Virtuel partner med % justering
 • Konkurrer mod tidligere træningspas
 • Strava Live Segment Race
 • Strava Ruter
 • Se din cykelrute på Google Earth
 • Autolap funktion - indstil dine laps på enten tid, distance eller position, og Edge 820 laver selv mellemtid
 • Autopause funktion - registrerer Edge 1030 at du ikke bevæger dig - f.eks pga. pause, rødt lys eller lign, standser uret selv din måling og genoptager automatisk når du starter igen
 • Auto-scroll
 • Mulighed for tilslutning af kadencesensor 
 • Kan lagre op til 200 POIér
 • Kompatibel med ANT+ watt målere. (ikke inkluderet)
 • Kompatibel med ANT+ speed- og kadencesensor (medfølger ikke)
 •  

GPS Funktioner:

 • 20 kanals GPS modtager med Satellite-preload.
 • Glonass satellit modtagelse
 • Ekstra følsom GPS modtager, der kan modtage signal i tæt skov og langs høje bygninger
 • Visning af kort i fugleperspektiv og 2d visning
 • Garmin Satellite Pre-loading

Live funktioner:

 • Alle Live funktioner er betinget af opkobling via iPhone eller Android telefon (medfølger ikke)
 • Group Tracking
 • Uhelds hjælp (Crash Detection)
 • Livetracking af rute
 • Livetracking af tid, distance, hastighed
 • Livertracking af puls  (Kun med pulsbælte, medfølger ikke)
 • Livetracking af kadence  (Kun med kadencesensor, medfølger ikke)
 • Download af rute on location 
 • Upload af data til Garmin Connect 
 • Upload af data til Facebook
 • Vejrudsigt

Rute Funktioner:

 • Planlægning af rute direkte på enhed
 • Planlægning af ruter ud fra populære ruter
 • Rundtursplanlægning - (3 ruteforslag)
 • Download af ruter fra Garmin Connect
 • Strava Live Segmenter
 • Gratis opdatering af kort

Shimano Di2/ SRAM eTap Funktioner:
(Kræver Shimano D-Fly boks - tilkøb) 

 • Batteri niveau
 • Forskifter position
 • Bagskifter position

SMS, telefon & E-mail:
(Kræver smartphone - medfølger ikke) 

 • Modtag SMS notifikationer
 • Modtag E-mail notifikationer
 • Modtag besked om omkald
 • Send forudforfattede SMSér retur
 • Afvis opkald med SMS tekst
 • Send beskeder direkte til andre brugere af Edge 1030

Data/PC Funktioner:

 • Bluetooth Smart (4.0)
 • Garmin Connect Live
 • Garmin Connect IQ
 • Wi-Fi opkobling
 • Upload af træningsruter til uret
 • USB tilslutning/Opladning
 • PC/Mac kompatibel
 • Trådløs udveksling af data med Edge 1030

Højdemåler Funktioner:

 • Barometrisk højdemåler
 • Vertikal hastighed (op & ned), gennemsnit og maks
 • Manuel eller GPS kalibering
 • Stignings% med 0.1% interval
 • Grafisk højdekurve på skærmen
 • Gennemsnitsstigning
 • Antal højdemeter (op/ned)

Urfunktioner:

 • 12/24 timers ur med alarm
 • To tidszoner
 • Dato og ugeindikator
 • Stopur
 • Indikator for lavt batteriniveau

Diverse:

 • Størrelse 58x114x19mm
 • 3.5" display
 • Skærmopløsning:  Kommer senere
 • Vægt 123 gram incl. batteri
 • 20 timers brug på én opladning
 • IPX7 vandtæt (op til 1m vand i 30 min)
 • Hukommelse: 180 timers træning
 • Temperaturmåler
 • Touch-screen betjening
 • 16GB Indbygget hukommelse
 • Trykt Dansk brugervejledning
 • 2 års garanti

Ekstraudstyr (medfølger ikke):

 • Garmin Edge Fjernbetjening
 • Shimano Di2 D-Fly boks
 • Garmin Varia Rear View Radar
 • Garmin Varia In-Sight Display
 • Garmin Charge Power Pack
 • Mountain Bike Mount
 • Siliconecover
 • Garmin Vector 3 wattmåler
Details
 • 1 stk. Edge 1030 Bundle
 • 1 stk. Garmin Topo Pro DK Kort V4
 • 1 stk. Garmin Speed Sensor
 • 1 stk. Garmin Kadence Sensor
 • 1 stk. Garmin HRM3 softstrap pulsbælte
 • 1 stk. Garmin In-line Flush mount
 • 2 stk. Garmin Standard Quarter Mount
 • 1 stk. Sikkerhedssnor
 • 1 stk. USB lade/data kabel
 • Trykt dansk brugervejledning
Skriv din egen anmeldelse
Du bedømmer:Garmin Edge 1030 Bundle Topo Pro DK
Din bedømmelse