Garmin - Wattmålere

Garmin Rally er navnet på Garmins serie af wattpedaler med indbygget wattmåler. Garmin Rally afløser Garmin Vector 3/3S.

Garmin Rally pedalerne fås som tre forskellige pedaltyper:

  • RK = Look Keo landevejspedal
  • RS = Shimano SPD-SL landevejspedal
  • XC = Shimano SPD MTB-, gravel- og crosspedal

Herudover findes pedalerne både som enkeltsidet med wattmåling på venstre pedal og som dobbeltsidet med wattmåler på begge pedaler:

  • 100 = wattmåling på venstre side
  • 200 = wattmåling på begge sider + Cykeldynamik

15 varer

Stigende orden
pr. side

15 varer

Stigende orden
pr. side

Med Garmin Rally "200-modellerne", som har wattmåling på begge pedaler, får man desuden glæde af Garmins Cycling Dynamics.
Cycling Dynamics er en række avanceret data, som kan hjælpe med at gøre din cykelpræstation mere effektiv, forbedre "cykeløkonomien" og mindske risikoen for skader. 
De fire Cykeldynamikdata er: 

  • Platform Center Offset fortæller dig lige præcist hvor på selve pedalen der bliver overført størst kraft. Det er dermed et meget værdifuldt værktøj til at placere klampen korrekt lige præcist der hvor du træder hårdest med foden.
  • Cycling Position. Garmin Rally pedalen ved altid om du står op eller sidder ned på cyklen. Den kan derfor hjælpe dig med at finde ud af om det er mest effektivt at sidde ned eller stå op på fx en 1 km. stigning eller i en spurt. Du kan altså sammenligne dine præstationer stående og siddende på forskellige segmenter, for at se hvordan du træder flest watt.
  • Power Phase fortæller dig præcist hvor i hver fase af pedalomdrejningen kraften bliver overført. Det betyder at du kan se hvor meget du fx. trækker op i pedalen. Det gør det muligt at træne det effektive ”runde tråd”, og måle din fremgang i det.
  • Højre/venstre balance fortæller i procentvis fordeling, hvor mange watt man træder med henholdvis højre og venstre ben. 

Få vist din wattdata

Garmin Rally wattpedalerne er kompatible med alle nyere Garmin cykelcomputere og Garmin multisportsure, som understøtter wattmåling. Det er typisk urene med triathlonfunktioner, som understøtter wattmålere. 

Med et kompatibelt Garmin ur eller cykelcomputer kan man få vist alle de relevante wattdata såsom aktuel watt, gns. watt, Normalized Power, Training Stress Score, maks. watt, lap (omgang) watt og meget mere. Man får desuden vist de fire cykeldynamikdata, hvis man benytter en dobbeltsiddet Rally wattmåler (200-modellerne). 

Garmin Rally er også kompatible med alle andre mærker af cykelcomputere, ure, hometrainer-software osv. Her kan man dog ikke få vist Garmin cykeldynamikdata. 
Man kan eksempelvis bruge Garmin Rally sammen med Wahoo cykelcomputere, Suunto ure, Polar ure & cykelcomputere, SRM cykelcomputere, Bryton cykelcomputere og mange flere. 

Man kan også bruge sine Garmin Rally som powersource på en hometrainer. De har både ANT+ og Bluetooth, så de kan forbindes trådløst med Zwift og Bkool uanset om man bruger en smartphone, tablet, Apple TV eller en computer.